אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי צילום אפיק גבאי (2)
צילום: אפיק גבאי

אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז

שתפו

נכון שבקיץ הולכים על מתכונים קלילים יותר, מהירים, אבל אנחנו רוצים לפנק אתכם במשהו שונה לתקופה הזו, מתכון קצת יותר מורכב לסוף השבוע – אבל שווה להשקיע בו כול דקה. אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי על מצע אורז וירקות, מנה שמקשטת את השולחן ומפנקת את כולם. באדיבות המותג מאסטר שף

רכיבים:

  • 5 כפות שמן זית
  • 4 בצלים חתוכים לרצועות
  • 2 יחידות גדולות או 4 בינוניות של אוסובוקו טלה
  • כף שטוחה כורכום
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • חצי כוס  טריאקי
  • 2 כוסות גזר גמדי
  • 3 כוסות מים לחלק הראשון של התבשיל
  • כוס יין לבן
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 כוסות מים לחלק השני (כשמוסיפים את האורז)
  • חצי כוס פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה

אופן ההכנה:

בסוטאז' רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את האוסובוקו, הופכים צד לאחר 5 דקות ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי, מוסיפים 2 כוסות גזר גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).

לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות. מגישים על צלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.

כתבה מעניינת:

קפה גרג סלט בטטה צילום חיים יוסף

בטטה זו לא מילה גסה: סלט בטטה קל להכנה

שתפומערכת פורטל זהר.נט הגיע הזמן שתצאו בטטה! הנה, אמרנו את זה – כי מי קבע …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.