בית / Fun / אוכל / מתכונים / אוסובוקו טלה בשמן זית
צילום גולן ישראלי

אוסובוקו טלה בשמן זית

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

חברת "משק אחיה", יצרנית שמן זית, מגישה לרגל חג הפסח, יחד עם השף גולן ישראלי מדן אכדיה, מנת חג נפלאה ומיוחדת של אוסובוקו טלה בשמן זית, מנה חגיגית וטעימה להפליא שיכולה להתאים כמנה עיקרית בארוחת ליל הסדר.

מצרכים (לכ-10 סועדים):

10 יחידות אוסובוקו טלה

200 גרם קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"

ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ X1 ס"מ:

3 בצל

2 כרישה

3 גזר

1 סלרי

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

2 כפות סוכר

1 כף רסק עגבניות

1/2 כוס יין אדום

2 ליטר מרק עוף

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

  1. מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.

  2. מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.

  3. מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.

  4. יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.

  5. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.

  6. מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ– 3 שעות.

  7. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.

כתבה מעניינת:

סנדוויץ' עם סטייק כרובית ברוטב צ'ילי_קרדיט צילום סטודיו TEKA (8)

ל"ג בעומר הזה כולו כרובית

שתפולא יהיו מדורות בל״ג בעומר השנה? אם כבר נשארים בבית, לפחות תיהנו מכריך טעים עם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.