אחד מסמלי ראש השנה היא עוגת הדבש המסורתית. לקראת החג, עבורכם ליקטנו שלושה מתכונים שונים בשלוש וריאציות שונות. בתיאבון!
עוגת דבש קלאסית
רשת גרג קפה, מנדבת מתכון עוגת דבש קלאסית, לקראת חג ראש השנה. עוגת הדבש עשירה, רכה ונימוחה בפה, בטעם ביתי ובמרקם אחיד שתגרוף מחמאות מכל הסועדים בשולחן החג.
העוגה מתאימה במיוחד לראש השנה, שבו נהוג לאכול מאכלי דבש מתוקים וכמו כן, כפינוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק…
המצרכים:
עוגת דבש – 2 יחידות אינגליש קייק:
280 גרם קמח
1.5 כפיות א. אפיה
1/4 כף סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
3 ביצים
200 גרם שמן קנולה
240 גרם דבש
160גרם סוכר חום
130 גרם תה
לחמם תנור ל-170 מעלות
אופן ההכנה:
יש להכניס לקערת מיקסר עם מטרפה לערבב שמן דבש וסוכר. להוסיף ביצים ולערבב שוב
יש להוסיף את הקמח, א. אפיה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן. ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד ובסוף להוסיף את התה ושוב לערבב.
לחלק את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בין 45 ל 55 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
יש לבדוק אם העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש
ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת גרג קפה. מחיר: 39 ש״ח
עוגת דבש תפוחים והדרים
רשת בתי הקפה ביגה, מנדבת מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים, לקראת חג ראש השנה. העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש. העוגה מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק…
המצרכים:
280 גרם קמח
1.5 כפיות א. אפיה
1/4 כף סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
3 ביצים
200 גרם שמן קנולה
240 גרם דבש
160 גרם סוכר חום
130 גרם תה
2 תפוחים חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות
גרידה מתפוז אחד
אופן ההכנה:
יש לערבב בקערת מיקסר עם מטרפה את השמן דבש וסוכר. ולהוסיף ביצים ואת גרדת התפוז ולערבב
ולאחר מכן, להכניס את הקמח, א. אפיה, קינמון, סודה לשתייה, מלחוציפורןולערבבעדלקבלתמרקםאחיד
ובסוף יש להוסיף את התה והתפוחים ולערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה. אח"כ יש לחלק את המסה שקיבלנו לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בין 45 ל 55 דקות בטמפ של 170 מעלות.
עוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש
ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת ביג. מחיר: 39 ש״ח
עוגת דבש קרמבל תפוחים
מבית שף ניסים (יעקב) לוי – השף הרשתי של רשת מלונות רימונים
עוגת דבש הינה אחד מהסממנים הבולטים ביותר של ראש השנה ו(כמעט) בכל בית בישראל, עולה עוגת הדבש על שולחן החג ותופסת את מקומה המכובד. לכל משפחה יש את מתכון עוגת הדבש המסורתית שלה. רשת מלונות רימונים, מתכבדת להגיש לכבוד ראש השנה תשע"ח וחגי תשרי את מתכון עוגת הדבש קרמבל תפוחים של הרשת, אותו יצר והגה השף הרשתי – שף ניסים (יעקב) לוי. עוגת הדבש של השף תוענק לכל אורח אשר יתארח באחד מתשעת מלונות הרשת, במהלך ימי החג והסופ"ש שבעקבותיו.
המצרכים:
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות
1/3 כוס שמן
3 ביצים
1/4 1 כוס קמח תופח
1/2 כפית קקאו כהה
קמצוץ סודה לשתייה
גרידה מקליפת לימון אחד,
קינמון, ציפורן
50 גרם קוביות תפוחים
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר דבש, שמן, סוכר, תה.
מוסיפים את הביצים.
מערבלים ומוספים את החומרים היבשים.
יוצקים את התערובת לתבנית של אינגליש קייק.
מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום.
מפזרים מעל לתערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.
אפייה:
אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.