בית / Fun+ / אוכל / מתכונים / איך להכין קרמבו ביתי?
חברת כרמית מתכון קרמבו ביתי צילום: אמיר מנחם 2018-10
צילום: אמיר מנחם

איך להכין קרמבו ביתי?

עונת החורף בפתח ואתם יודעים מה זה אומר… שהגיע הזמן ליהנות מהנשנוש החורפי הבלתי מעורער הקרמבו.

קבלו מתכון ביתי ומפנק לממתק הרשמי של העונה הקרה והגשומה, באדיבות חברת כרמית.

תחתית בצק פריך שוקולד:

360 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת קקאו

1 ביצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ.

אופים בתנור 10-12 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר. מסדרים את תחתיות הקרמבו על גבי תבנית.

הכנת המרנג:

100 גרם חלבון ביצה

200 גרם סוכר + שקית סוכר וניל

בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד ומערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי. מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה. מזלפים את המרנג על כל תחתית קרמבו בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.

שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.

הכנת שוקולד:

250 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו

100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה או בבית טבע), או לחלופין להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה

בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.

יש לטבול את הקרמבואים שקפאו בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.

ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים (אנחנו בטוחים שהם ״יתחסלו״ עוד קודם)…

חורף חמים ומתוק!                          

מתכוןשני סגדן. צילום: אמיר מנחם

למתכונים טעימים נוספים ליחצו כאן >>>

שתפו

כתבה מעניינת:

קפה גרג מתכון סלמון ואננס צלם אסף לוי (Custom)

דג סלמון ואננס ברוטב צ'ילי מתוק

רשת קפה גרג חולקת מתכון טעים במיוחד שכדאי לכם לנסות לפחות פעם אחת – זהירות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link