בית / Fun / חופש וטיולים / איפה באזור תוכלו ליהנות מאירוח ביתי ומטבח ערבי אותנטי?
טאבון סיתי מאכלים צילום תיירות ארץ כרמי זית

איפה באזור תוכלו ליהנות מאירוח ביתי ומטבח ערבי אותנטי?

שתפו

במרחק קצר מכרמיאל תמצאו מקומות שבהן תוכלו ליהנות מאירוח כיד המלך וממאכלים המגיעים היישר מהמטבח הערבי. קבלו כמה המלצות על מסעדות בגליל

מערכת פורטל זהר.נט

רוצים לטעום מאכלי מלכים מהמטבח הערבי, ואולי ללקט את המזון בעצמכם? חבל "ארץ כרמי זית" שבגליל ריכז במיוחד בשבילכם רשימת מקומות בהן תוכלו לחוות אירוח ביתי, אותנטי ועשיר כיד המלך, לצד סדנאות ליקוט וחווית מפגש מרגשת ומרתקת עם דמויות שלכל אחת סיפור מיוחד משלה. כול המקומות נמצאים במרחק נסיעה קצרה יחסית מכרמיאל.

טאבון סיתי (הטאבון של סבתא)

איפה? מג'ד אל כרום

מה? אוכל מסורתי בטעם של פעם, טעים וחם! כל הבישולים אך ורק על עץ ובבורות מיוחדים שנבנו לבישול מתחת לאדמה בשיטה עתיקת יומין. התפריט כולל: פיתות מהטאבון עם בצל ושלל תוספות, סלטים טריים, עלי גפן ממולאים, עופות, בשרים ועוד מגוון רחב, והכל ברוחב יד והרבה אהבה.

מתי? כל ימות השבוע בתיאום מראש

לפרטים נוספים: מחמוד דיאב 052-9590834 tabon.ste@gmail.com
פייסבוק: طابون ستي Taboon Siti טאבון סיתי

 

אלערישה – הסוכה

איפה? ראמה

מה? בדרך לבית ג'אן, ממוקמת המסעדה מול תצפית נוף מדהימה. המסעדה ידועה בזכות האירועים והפסטיבלים שבעלי המקום יוזמים. מנות שף: סלטים, מנות בשריות שונות, דגים, מאכלים מסורתיים ומנות צמחוניות עשירות.

מתי? כל ימות השבוע 10:00-23:00

לפרטים נוספים: מורד / עבדאללה 050-3689478abdallah.wakeem@gmail.com

פייסבוק: العريشه אלערישה AlAreesha

 

"אסיל על הר כמון", אירוח בדואי

איפה? כמון

מה? לפני כעשור הקימה וודחה, אישה בדואית מיוחדת בעשר אצבעותיה מתחם אירוח אותנטי בביתה. בלב היישוב הקהילתי כמון, מארחת וודחה ומספרת את סיפורה האישי בחן רב. בתפריט העשיר כולל אוכל בדואי ביתי, ברמה הגבוהה ביותר, מאכלים עונתיים, מאפים נהדרים, בשרים ואפילו פיתות ללא גלוטן לפי המתכון הסודי שהרכיבה בעצמה. ביקור מעצים ומעורר השראה.

מתי? כל ימות השבוע בתיאום מראש

לפרטים נוספים: וודחה סוואעד 052-3310515 Roan20042004@gmail.com

פייסבוק: אוכל בדואי אסיל על הר כמאנה – כמון

 

מפגש וסדנת ליקוט ובישול עם נשים בדואיות

איפה? חוסנייה

מה? זהיה סואעד, בדואית מהכפר חוסנייה, עורכת סיורים וסדנאות בטבע, בהם לומדים על צמחי הבר של האזור בעונות השנה השונות: הכרות עם שמות הצמחים, אופן הקטיף והשימוש בהם – אם למאכל או לשיפור וטיפוח הבריאות. בחלק השני נלמד להכין מאכלים מצמחי השדה. נכיר את מכתש והעלי, נייצר חליטות תה להרגעת כאבי בטן. זהיה מתבלת את סיורה בסיפורים מחיי הכפר, הכל בעברית קולחת ומרשימה. הזדמנות להשתתף בחוויית לימוד ייחודית על אוצרות הטבע ועל תרבות אותנטית וייחודית.
מתי? כל ימות השבוע בתיאום מראש
לפרטים נוספים: זהיה 054-5884879 zahia.sawad@gmail.com

מאכלים בכרמים

איפה? ראמה

מה? מהמרפסת המדהימה אפשר להשקיף על הכנרת ועד ים תיכון ולאכול ארוחות משותפות במחיר ותפריט שנקבעו מראש. התפריט מבוסס על המטבח הערבי, לצד מגוון בשרים על האש.

מנות ענק, המוגשות למרכז השולחן, מגוון גדול של סלטים, עד שלא ניתן לראות את השולחן מרב מנות.בעל המסעדה, פארס פרג', קצין משטרה בגמלאות, מלא כרימון בסיפורים מעברו המשטרתי. שווה לפתוח אתו בשיחה, אחרי הארוחה כמובן.

מתי? כל ימות השבוע בתיאום מראש

לפרטים נוספים: פארס פרג' 050-3272868

פייסבוק: מאכלים בכרמים

ארץ כרמי זית – תחנת המידע ביודפת

תחנת המידע "ארץ כרמי זית", מספקת מענה למבקרים הרבים הפוקדים את האזור. בתחנה מידע זמין ומגוון המלצות, אטרקציות, מסעדות, בתי אירוח ועוד שלל פעילויות באזור. בנוסף, כדאי לצפות בסרט חווייתי הממחיש את סיפורה של יודפת והאזור כולו. תבואו להתחיל את היום עם חיוך ותה צמחים שיבטיח לכם יציאה קלה ונעימה לטיול בארץ כרמי זית. המרחב כולל את כרמיאל, משגב ובקעת בית הכרם על שלל הכפרים המעניינים שבה. מומלץ בחום!
איפה: במרכז התיירותי בואכה יודפת.
שעות פתיחה: א'-ו' 9:00-15:00

 

כתבה מעניינת:

אלכס סופינסקי דובאי כרמיאל

אלכס סופינסקי: האיש שלנו בדובאי

שתפואלכס סופינסקי (33) הוא כנראה הכרמיאלי היחיד שמחזיק בתעודת תושב של דובאי. מה גורם לו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.