בית / קהילה / אנשים / ביג דן – גדול על היוטיוב
ביג דן ולחמניה ארוכה... צילום פרטי
ביג דן ולחמניה ארוכה... צילום פרטי

ביג דן – גדול על היוטיוב

שתפו

בערוץ היוטיוב שלו יש כ-10 מיליון צפיות והמתכונים שהוא מציג מגיעים כמעט לכל בית ישראל. קוראים לו ביג דן והוא… משלנו!

מאת גיל דובריש

ממש מתחת לאף שלנו צומח בשנים האחרונות כוכב רשת שרבים מכירים – אבל לא כולם יודעים שהוא משלנו, כרמיאלי לכל דבר.

לערוץ היוטיוב שנקרא ״תוכנית הבישול שלי BigDen״ יש כמעט 52,000 מנויים, מספר הצפיות הכולל שלו עומד על כ-10 מיליון (!) והסרטונים בערוץ מגיעים באופן קבוע למאות ועשרות אלפי צפיות.

תלמיד מעל הממוצע

BigDen הוא דניס קוטליארוב, בן 29, צעיר כרמיאלי שמודה בצנעה כי איננו יודע איך בכלל הגיע למספר צפיות כזה.

ביג דן מציג את אחד המתכונים בתוכנית הבישול שלו
ביג דן מציג את אחד המתכונים בתוכנית הבישול שלו. צילום פרטי

דניס עלה ארצה בגיל 6 מאוקראינה ביחד עם משפחתו, בעקבות סבתו, היום בת 90. הוא למד בביה״ס הדקל ואשכול (ניצנים כיום) ובאורט הורוביץ. מעיד על עצמו כי היה תלמיד ״קצת מעל הממוצע״. אחר כך למד במגמת רפואה וביולוגיה וכימיה וסיים בגרות עם 44 יחידות. בצבא שירת כמדריך צוותי בקרה בחיל האוויר. אחרי השחרור עבד במקומות שונים בכרמיאל, בין השאר במסעדה. כיום למרבה הצער הוא מחוסר עבודה בשל צמצומים במקום עבודתו עקב משבר הקורונה.

בארבע השנים האחרונות מפעיל ומתחזק קוטליארוב ערוץ יוטיוב פעיל במיוחד וכן דפי אינסטגרם ופייסבוק.

– מי הדביק לך את הכינוי ביג דן?
״היתי לקוח קבוע בבר שמנהל חבר טוב שלי. היו לו כמה לקוחות בשם דניס, אז הוא כינה אותי ביג דן, כי הייתי הדניס הכי גדול בסביבה… הכינוי נדבק והחלטתי להמשיך עם זה״.

הכין שניצלים בגיל 11

ערוץ היוטיוב של קוטליארוב כולל סרטונים שבהם הוא מכין בעצמו מתכונים מכל רחבי העולם ומכל העדות עם מרכיבים מגוונים, וכן ולוגים (בלוג וידיאו) שמתעדים טיולים שלו בחו״ל – שמתמקדים, איך לא, בעיקר בסצינת האוכל המקומית ובביקוריו במסעדות השונות.

– תמיד התעניינת בנושא האוכל?
״זה עיניין אותי בגיל צעיר. אני זוכר שכבר בגיל 11 הייתי עוזר לאבא במטבח, מכין שניצלים – פורס את הבשר, מצפה אותם ומבשל. צפיתי בתוכנית איירון שף וזה היה מדהים בעיניי, תמיד רציתי לשחזר את המנות שראיתי בטלוויזיה, ביקשתי מההורים לקנות לי את המרכיבים והייתי מנסה להכין את המנות בעצמי. ברוב הפעמים זה הצליח לי. יכול להיות שזה טבעי אצלי, ברגע שאני רואה מתכון אני מנסה להכין אותו ואחרי פעמיים-שלוש זה מצליח, גם אם זה מתכון מסובך ומורכב״.

– בעצם, החלום שלך הוא להיות שף?
״בעבר רציתי להיות שף אבל כשבדקתי לעומק מה מציעים לימודי השף בארץ ואחרי שעבדתי עם שני שפים במסעדה, עבר לי החשק. אני רוצה להמשיך בדרך שלי, ללמוד בעצמי״.

מתכון חדש בכל שבוע

בהתחלת הדרך דניס לא חלם שתהיה לו קהילת מעריצים גדולה, הוא צילם כמה סרטונים להנאתו והעלה אותם לרשת.
לאחר סרטון הבכורה הרשמי, שזכה אגב רק לכ-100-200 צפיות בשבוע הראשון וצבר תאוצה של ממש רק בהמשך, החליט דניס להתמיד ברעיון ולהעלות מתכונים נוספים.

הוא מספר כי המטרה של הערוץ היא ״לשפר את רמת הקולינריה בארץ״. לדבריו, ״המסר שלי הוא שהכנת אוכל טעים וטוב הוא לא כזה סיפור מורכב. צריכים רק להשקיע קצת. לא חייבים להיכנס למסעדה ולשלם המון כסף כדי ליהנות מאוכל, אפשר גם להכין בבית, זה בטח יותר משתלם״.

המנה הכי יקרה

בסוף השנה הראשונה של הערוץ מספר העוקבים הגיע ל-1000. אחרי שנה זה כבר היה 10,000 איש. היום רשומים בערוץ קרוב ל-52,000 מנויים והמספר ממשיך לטפס בקצב של 700-800 עוקבים חדשים בחודש.

נהנה מכל רגע. דניס קוטליארוב. צילום פרטי
נהנה מכל רגע. דניס קוטליארוב. צילום פרטי

״אני עדיין בשוק מהנתונים האלה״ הוא מודה. ״אני משתדל שיהיה מעניין. אם המתכונים מעניינים אותי וגורמים לי חשק להכין אותם, אז אני מאמין שזה יעניין גם אנשים אחרים. באופן אישי, חוץ מכמה סרטונים טובים באמת, אני לא חושב שרוב הקליפים שלי הם משהו מיוחד…״

השיא מבחינת דניס היה בחודש שעבר, כשצילם ספיישל עם חציית קו 50,000 המנויים בערוץ. ״צילמנו את המנה הכי מיוחדת עם הרכיבים הכי יקרים שיש בארץ״ הוא מספר. ״התכנון לצילומים החל חודש לפני כן, ובכלל מבחינה תקציבית הייתי צריך להתכונן חצי שנה מראש. התכוונתי להעלות את המתכון מוקדם יותר השנה, אבל הקורונה הגיעה ושיבשה הכול. הרכיבים כללו למשל רביולי לובסטר, כשלובסטר חי אחד עולה 170 שקל פלוס הנסיעה לת״א כדי להביא אותו, עם פטריית כמהין – 30 יורו ל-2 יחידות קטנות משומרות למחצה שנקנו באיטליה, קוויאר שחור – 750 שקל ל-100 גרם, דפי זהב 24 קרט, שום שחור וביצי שלו״.

עוצרים אותו ברחוב

ההצלחה של הערוץ ׳לא שינתה אותו. דניס מספר שהוא עדיין נבוך מכך שעוצרים אותו ברחוב כדי להצטלם. ״אני לא רואה את עצמי כסלב. אני בסך הכל אדם שמעלה סרטונים על אוכל. פעם הייתי באמצע כיכר השעון בפראג, צ׳כיה. המקום הכי מתוייר שם ושמעתי מישהו צועק ׳היי ביג דן מה קורה?׳ מסתבר שתייר ישראלי שעוקב אחרי הסרטונים ביוטיוב זיהה אותי. הוא התלהב והחמיא לי מאוד. זה כיף״.

– אפשר להתפרנס מיוטיוב, זה מסייע לך כלכלית?
״אומנם יש כסף מיוטיוב, הם משלמים עבור פרסומות שמשולבות בסרטונים וכמה שיותר צופים הרווח עולה. אני נמצא בשלב שבו ההכנסות מכסות רק חלק מההוצאות שלי על קניית הרכיבים. יכולתי להרוויח יותר, אבל אני מציב רק פרסומת אחת בתחילת הסרטונים כדי שלא לפגוע בחווית הצפיה של האנשים״.

– תרצה למנף את הערוץ ולהפוך אותו למקום העבודה שלך?
״תמיד יש מחשבה כזו, בשלב הזה במיוחד שבו אני לא עובד במקום אחר. הבעיה היא שאין דרך אחרת להרוויח ביוטיוב מלבד הפרסומות וזה לא מספיק כרגע. אני גם לא בטוח שיש לי רצון להקים עסק בתחום הזה. כרגע זה תחביב שמשלב הרבה כיף הנאה״.

– מה אפשר לאחל לך לסיום?
״ שאמשיך ליהנות ולהעלות סרטונים, שאמשיך להוכיח לאנשים שאפשר לאכול טוב גם בבית ולא רק בחוץ״.

כתבה מעניינת:

יחידת חילוץ גליל כרמל צילום יחידת חילוץ גליל כרמל

יחידת חילוץ גליל כרמל: המלאכים בכתום

שתפוהם נקראים ל-200 חילוצים בשנה, מגיעים למקומות שאף אחד אחר לא יכול להגיע – והם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.