אבי קוריאט ולימור מזור הם ללא ספק מחברי המועצה הפעילים ביותר בקדנציה הנוכחית, השניים שותפים לדרך ומרבים לשתף פעולה ביוזמות למען הקהילה. מה מניע אותם ועד כמה רחוק כל אחד מהם שואף להגיע?
מאת גיל דובריש
אבי קוריאט ולימור מזור, חברי מועצת העיר מטעם סיעת כרמיאל ביתנו ושלנו בקואליציה, הם ללא ספק מחברי המועצה הפעילים ביותר בקדנציה הנוכחית, שנמצאת בערך בנקודת האמצע שלה. קצת יותר משנתיים וחצי אחרי הבחירות פגשנו אותם לשיחה על הפעילות שלהם וגם כדי להבין מה ״הדרייב״ שמניע אותם.
השניים נכנסו למועצת העיר בחודש נובמבר 2013. לימור משמשת כיו״ר הוועדה לשלום הילד והיא חברה בוועדת איכות הסביבה ובוועדת מכרזים, כמו כן הקימה את פורום נשים עירוני שבמסגרתו נערכו פעילויות ואירועים להעצמת נשים בכרמיאל. בין לבין היא משתתפת בפעילויות ואירועים רבים ברחבי העיר. אבי קוריאט, משמש כיו״ר ועדת כספים, יו״ר ועדת הנצחה עירונית והוא חבר בוועדת מכרזים. מעבר לכך הוא חבר בהנהלות הדירקטוריונים של רשת המתנ״סים, היכל התרבות ופסטיבל המחול.
״חבר מועצה, הוא תפקיד שמבצעים בהתנדבות מלאה״, הם אומרים מיד בהתחלה, כדי להבהיר איך הדברים עובדים כאן. ״אנחנו נבחרי ציבור אבל איננו מקבלים שום משכורת עבור השעות הרבות שאנחנו מקדישים במסירות לציבור. לא נדיר אצלנו לקבל שיחות או פניות בשעות חריגות, אבל אנחנו גם אנשי משפחה ועבודה, כי צריך להתפרנס. אנחנו משלבים את העבודה, המשפחה והלימודים יחד עם הפעילות הציבורית ועושים זאת באהבה״.
– זה קורה הרבה, שאנשים פונים אליכם עם טענות ובעיות בשעות לא שגרתיות?
מזור: ״בשבוע שעבר הלכתי לראות את מופע השנסונים במרכז העירה, אחרי שהסתיים בסביבות השעה 22:30, קיבלתי הודעה בנושא בעיית נגישות לנכים. למרות השעה המאוחרת, התפניתי לתת מענה כבר באותו לילה ובדקתי את הנושא למחרת. אני תמיד מבקשת מאנשים להמשיך ולתזכר אותי במידה ולא חזרתי אליהם, אם כי זה משהו שלא קורה לי בדרך כלל״…
קוריאט: ״זה קורה גם אצלי לעיתים די קרובות, מגיעות הודעות כל שעות היום, על בעיות ובקשות לעזרה. אנחנו נתפסים כנבחרי ציבור שמייצגים את העירייה, אז באופן טבעי פונים אלינו. אנחנו תמיד נותנים מענה, אם כי זה לא תמיד מספק את שביעות רצונו של האזרח. יש נושאים שהם מעבר ליכולתנו והטיפול לעיתים קרובות מצריך מעורבות של גורמים מחוץ לכרמיאל, למשל מוסדות ומשרדים ממשלתיים. בכל זאת, אנחנו חברי מועצה ועדיין לא מכהנים כראשי עיר או כסגנים, כך שכוחנו מוגבל באופן טבעי״.
– מה הכי מספק אתכם במשימה הזו שנטלתם על עצמכם, להיות חברי מועצה?
מזור: ״הכי מספק, זו הפעילות היום-יומית ופניות הציבור. אני מקבלת עשרות פניות ביום, אפילו על דברים פשוטים ועניינים שלא קשורים אליי, כמו למשל לתאם פגישה עם ראש העיר בנושא מסויים, נגישות של נכים למופעים באמפי, פעילויות כמו עזרה לתושבים בנושא תקלות ובעיות מול תאגיד המים, כפי שקרה ברחוב התאנה שם הייתי מעורבת בנעשה, פרויקטים כמו מגלשת הענק שהייתה כאן בשנה שעברה, שבו הייתי מעורבת ושותפה מלאה בהבאתה למען התושבים, יוזמה שקצרה פירות ותתקיים שוב בקרוב. ישנו פורום הנשים שהקמתי שבמסגרתו ערכנו פעילויות ומסיבות לנשים ובני זוגן שזכו להצלחה רבה וגם יהיה לכך המשך. הכי מספק אותי הוא שאני מצליחה לתת מענה לכ-90% מהפניות שמגיעות אליי, אני לא נשארת אדישה לשום פניה ומטפלת בה עד הסוף. ככה אני מכירה עוד אנשים ועוד תחומים שאני נוגעת בהם בכרמיאל״.
קוריאט: ״אני גאה בהחלטה שבדיעבד הייתה חשובה במיוחד – למלא את תפקיד יו״ר ועדת הנצחה. עד הקדנציה הנוכחית זו הייתה עוד ועדה. היום היא פעילה בתדירות גבוהה. מתוקף תפקידה הוועדה אמורה לטפח בהנצחה של נרצחי טרור, אבל פניתי לארגון יד לבנים, איציק כהן, אדם מדהים, והצעתי לו לאחד כוחות ולערוך פעילות הנצחה עירונית גם לחללי צה״ל. הפרויקט שעשינו – ולימור מזור הייתה חלק ממנו, היה מיחשוב את כל האנדרטאות בעיר וברקודם. כיום, בכל האנדרטות בכרמיאל, 36 במספר, יש לוח דיגיטלי המרכז את המידע על אותו נופל או נופלת שהאנדרטה הוקמה לזכרם, עם מידע, קורות חייו, תמונות והנסיבות הטרגיות שהביאו למוות. כמו כן יש לוח מידע על כל הנופלים באתר ההנצחה המרכזי של העיר. כשאדם מגיע לאנדרטה ומתעניין בסיפור שעומד מאחורי הנופל, הוא יכול להיכנס לסמראטפון, לסרוק את הברקוד ולקבל מיד את המידע. מה שמספק אותי הן התגובות של המשפחות, שמודות לי ומציינות שמעולם לא זכו לטיפול ויחס שכזה. אני יושב ומספר על זה ומקבל צמרמורת. בכל פעילות שיש ביד לבנים אנחנו משתתפים. יש פרויקט עתידי שבו ביקשתי את הסיוע של לימור מזור כדי לקדם באמצעות הקשרים הענפים שלה, איסוף תרומות להקמת מוזיאון מורשת קרב בבית יד לבנים בכרמיאל, שינציח בצורה מכובדת את החללים תושבי העיר, ויקנה במקביל לתלמידי מערכת החינוך בכרמיאל ובאזור את האפשרות להגיע וללמוד על מלחמות ישראל ומורשת קרב, תוך כדי הנצחת החללים. השלב הראשון החל לפעול וכעת אנחנו זקוקים לכמה מאות אלפי שקלים כדי לסיים את החלק הראשון בפרויקט״.
– באילו פרויקטים עוד שיתפתם פעולה ביחד?
מזור: ״יש תרומות רבות שמגיעות באמצעות דואר ישראל כמו ערכות לחגים – ראש השנה פסח וכדומה. זו השנה השניה שאבי הצליח לגייס תרומות עבור פעילות הוועדה לשלום הילד בראשותי, אנחנו מעבירים זאת ישירות למחלקת הרווחה, שם מחלקים את החבילות לפי הרישומים. בתור אמא לשני ילדים כשנכנסתי למועצה, גיליתי להפתעתי שיש שירותים חברתיים רבים בעיר שאפילו לא הכרתי אותם, לכן החלטתי לחלוק את כל המידע הזה בחוברת אחת שהופצה באתר העירייה וגם חולקה לכל תלמיד, מהגנים ועד לתיכונים. החוברת הזו ריכזה את המידע על כל נותני השירות להורים, ילדים ובני נוער, שכלל אגפים עירוניים ומוסדיים, למשל עמותה שמטפלת בנפגעי הטרדות מיניות, הדרכות לנשים בהריון ואחרי לידה ועוד…״
קוריאט: ״משהו יפה שעשינו ביחד היה גיוסה של יחידת מילואים מגולני בחנוכה, המילואימניקים הגיעו לכרמיאל בעקבות פניה שלנו ובעזרתה של מ״מ ראש העיר, רינה גרינברג, הם שיפצו דירות של קשישים, צבעו, תיקנו, סידרו ליקויים, גיננו והכי חשוב, שימחו את הקשישים. אנחנו בשאיפה שגם השנה נוכל לבצע זאת ונהפוך זאת למסורת. יש פניות רבות מקבוצות או גופים ששמחים להתנדב ולעזור, אבל נתקלים בבירוקרטיה במקומות אחרים. אנחנו מקבלים אותם בזרועות פתוחות, איננו מנפנפים אלא ממנפים. אנחנו דואגים לקצר את ההליכים ולהוציא לפועל את הפרויקטים״.
השניים שיתפו פעולה גם בנושא החזרי המס לכרמיאל, השתתפו במחאות וכן נטלו חלק בישיבות ודיונים בכנסת יחד עם ראש העיר עדי אלדר וממלאת מקומו רינה גרינברג. כשהתושבים התבקשו לשלם 44 ש״ח עבור אגרת תושב כדי לבדוק את זכאותו להנחה במס, קפצו השניים על רגליהם. מזור: ״שנינו ביצענו סקר ברשויות מקומיות והבנו שהתשלום בכרמיאל הוא הגבוה ביותר ובכלל, התבסס על חקיקה ישנה משנות השבעים. ארגנו פגישה מיידית עם ראש העיר והשגנו את תשומת לבו לאגרה. שאפנו לבטל את התשלום לגמרי אבל מפאת העלויות הנדרשות מהרשות השגנו את המקסימום האפשרי. הצלחנו להביא להוזלת האגרה ל-20 שקלים, על מנת להשוות את התשלום למחיר שנגבה ברשויות אחרות. אגב, הגביה אמורה להתבצע בתקופה זו במסגרת מיסי העירייה.
אבי קוריאט מוסיף ומספר: ״במסגרת שיתוף הפעולה בינינו, דאגנו להביא לכרמיאל הרצאות מעניינות ולארח אישים מרתקים ומעניינים, בין השאר הופיעה כאן רונה רמון, אלמנתו של אילן רמון האסטרונאוט הישראלי הראשון ואימו של אסף ז״ל, הטייס שנהרג בתאונת אימונים. היא הרצתה בבית יד לבנים על ההתמודדות שלה עם האובדן והשכול. כמו כן אירחנו במסגרת ערבי ההרצאות, את איתן שוורץ, יועץ ראש עיריית ת״א בנושאים בינלאומיים, אושיית מדיה ומי שזכה בתוכנית השגריר. שוורץ הרצה על קמפיין הBDSהחרם נגד ישראל ועל דרכי התמודדות נגדו, אנחנו כל הזמן שואפים להביא אנשים מעניינים, למשל כמו ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי של האוצר. ההרצאות האלה מתקיימות במסגרת עירונית קהילתית בבית יד לבנים ופתוחים בחינם לקהל הרחב. הסבסוד הוא עירוני מתקציב שעומד לרשותנו וביוזמתנו״.
מלבד כל הפרויקטים המשותפים של השניים, כל אחד מהשניים משמש גם כחבר מועצה בפני עצמו, עם נסיון בעבר, תוכניות בהוה ושאיפות לעתיד.
מזור מספרת: ״אני מתכוונת להתמקד בנושא ולמצוא פתרונות למצוקות שונות. למשל, ליזום תיבות דיסקרטיות בבתי הספר שבהן תלמידים יוכלו להעלות בעיות אישיות באופן אנונימי, הוועדה היא שתחליט איך ומתי לטפל בנושא. זה יכול להיות בנושא הטרדות, אלימות, בבית או בחברה. במסגרת פורום הנשים העירוני נמשיך לקרב לבבות בין העולות לוותיקות ולקיים אירועים לבני 30 פלוס. אמשיך לתת מענה לכל פניה ומבטיחה לטפל ככל שביכולתי. כחברת מועצה שרואה את דברים מבפנים, אני מודעת לכך שלא הכל מושלם כאן, ואני עושה את מה שביכולתי להציע, לשפר, ללחוץ, ליזום ולתקן. בסך הכל יש לנו עיר נהדרת, אני גאה לחיות כאן ולגדל כאן את ילדיי, לא הייתי בוחרת בשום מקום אחר לגור בו״.
קוריאט: ״בנושא התרבות עלה לי הרעיון להפוך את מרכז ברוך למתחם של מוזיקה ומופעים חיים. יש לנו תשתית מתאימה, למה לא מנצלים אותה ולמה שלא נעשה עם זה משהו יעיל? אני מתכוון לפנות לחברות הפקה שיוכלו להרים סדרת מופעים, שכרמיאל תיכנס לתודעה גם ב-362 הימים האחרים שהם לא פסטיבל המחול. הכדאיות הכלכלית של מופעים כאלה, הם משהו שכדאי לבחון. על אותו עיקרון אפשר לנצל את התשתיות של האמפי הנפלא שיש לנו ומהווה נכס ממדרגה ראשנה לכרמיאל. בהיות חבר מזכירות מרחב כרמיאל בהסתדרות, הייתי רוצה להביא לכאן ליגת קט רגל למקומות עבודה, בשיתוף אגף הספורט. הנושא נמצא בבדיקה ראשונית ונקווה שנוכל לבשר בקרוב על התפתחויות חדשות. בנושא ועדת ההנצחה אני מתכנן לסיים את פרויקט מוזיאון מורשת הקרב בבית יד לבנים. אני תמיד עומד לרשות המשפחות ונמצא איתן בקשר לגבי כל פניה ובקשה״.
– איפה תהיו בקדנציה הבאה?
קוריאט: ״אני רואה את עצמי בהנהגה הבכירה של העיר, אני שואף להמשיך ולפעול למען ציבור תושבי העיר ולהרחיב את התחומים שאעסוק בהם״.
מזור: ״הקדנציה הנוכחית היא עבורי תקופה של למידה לצד העשייה, צבירת ניסיון בעבודה ציבורית. במסגרת לימודיי לתואר ראשון במינהל ציבורי שעוד מעט אני מסיימת וכבר פני מועדות לתואר השני, חקרתי מקרוב תחומים רבים שאני עוסקת בהם בכרמיאל. כל עוד שהציבור יאמין בי, אני רואה את עצמי ממשיכה כנבחרת ציבור בקדמת הבמה, אני חושבת שיש לי המון ידע ניסיון ורצון לתרום לכרמיאל. אני באה ממקום נקי, כדי לעשות למען העיר והחלום שלי הוא לשנות את הסטיגמה המושרשת על הפוליטיקאים״.
לסיום מבקשים השניים ״להודות לראש העיר עדי אלדר, לממלאת מקומו רינה גרינברג, על שיתוף הפעולה האמון הרב, האוזן הקשבת לצרכים ולרעיונות שלנו, בכל שעה ויום״.