ביצת עין בטורטייה. צילום: נמרוד סונרס

ביצת עין בכיס מטורטייה

שתפו

נכון שרציתם מתכון פשוט ומיוחד לפינוק של שבת בבוקר לכל המשפחה? כך מכינים ביצת עין בתוך טורטייה.

מרכיבים ל-4 מנות:

4 טורטיות גדולות

1 כף שמן

1/2 בצל חתוך לחצאי טבעות

1/2 שיני שום

1 חבילה עלי תרד

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

4 פרוסות גבינה צהובה

4 יח' ביצת עין מטוגנת

הגשה:

בצל ירוק חתוך

כוסות קפה ומיץ תפוזים

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את השום, התרד והתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהתרד מאבד מנפחו ומתרכך. מורידים מהמחבת לצלחת ושומרים בצד.
  • באותה המחבת מחממים קלות את הטורטיות, כ-30 שניות כל אחת.
  • מרכיבים את המנה: שמים את הטורטיות על גבי התבנית, מניחים במרכז של כל אחת מהן פרוסת גבינה, כף גדושה תרד ומעל בזהירות ביצת עין. סוגרים כל טורטייה למעטפה פתוחה. מהדקים את קצוות הטורטייה כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה ומברישים אותן בשמן.
  • אופים 5 דקות.
  • מפזרים את הבצל הירוק ומגישים מיד.

באדיבות המותג מאסטר שף

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.