התובעים – שני אחים בני 12 ו-6 הלומדים בבתי ספר בכפרי הסביבה דרשו החזר של 25,000 ש״ח מהעירייה עבור הוצאות הנסיעות, כי אין מוסד לימודים ערבי בכרמיאל
מערכת פורטל זהר.נט
בית משפט השלום בקריות דחה עתירת שני ילדים, אחים בני 6 ו-12 הלומדים בבתי ספר בכפרים בסביבה, שתבעו מעיריית כרמיאל החזר הוצאות על נסיעות למוסדות הלימוד, בטענה כי אין בכרמיאל מוסד חינוך ערבי. הרשם הבכיר בבית המשפט ציין בהחלטתו כי הקמת בית ספר ערבי בכרמיאל תפגע בציביון היהודי של העיר.
הילדים תבעו באמצעות דודם סכום של 25,000 שקלים מהעירייה על החזרי הוצאות עבור נסיעותיהם למוסדות לימוד מחוץ לעיר. לטענת התובעים, אין בתוך כרמיאל מוסד חינוך ערבי ולכן הם נאלצים לנסוע בכל יום ללימודים במוסדות חינוך הנמצאים ביישובים מחוץ לעיר.
הרשם הבכיר יניב לוזון כתב בהחלטתו: ״כרמיאל, עיר יהודית, נועדה לבסס את ההתיישבות היהודית בגליל, הקמת בית ספר בשפה הערבית… מימון הסעות לתלמידים ערביים, לכל דיכפין ובכל אתר, עלול לשנות את המאזן הדמוגרפי ולפגוע בצביונה של העיר (כיום מתגוררים בעיר כ-6% ערבים)״.
גם זה יעניין אתכם בפורטל זהר.נט:
תקציב חדש לתגבור האכיפה בעיר?
-
כרמיאל: היכן ביקרו חיוביים לקורונה בעיר?
-
הלכה לעולמה ליקי אבירם
-
עדנה שושן: נתינה בכל העדנה
-
נובמבר הגשום: נשבר שיא של 26 שנים
-
המשטרה עצרה 7 חשודים בירי על עסקים
-
מזעזע: סרט פורנו פדופילי בזום
בהחלטת בית המשפט נכתב עוד: ״סעיף 7 לחוק-יסוד: ישראל – מדינת הלאום של העם היהודי קובע: 'המדינה רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי, ותפעל על מנת לעודד ולקדם הקמה וביסוס שלה'. פיתוח ההתיישבות היהודית וביסוסה הינו ערך לאומי המעוגן בחוק יסוד ויש בו כדי להוות שיקול ראוי ודומיננטי במערכת השיקולים העירונית כולל לעניין הקמת בית ספר וקביעת מדיניות במימון הסעות אל מחוץ לעיר".
התביעה נדחתה לא רק בשל ההסתמכות על חוק הלאום אלא מסיבות נוספות, למשל מכיוון שהתובעים היו צריכים להגיש עתירה מנהלית ולא תביעה. כמו כן, צויין היעדר קיומה של חובה חוקית המחייבת את העירייה או את משרד החינוך לממן הסעות. זאת ועוד: לפי חוזר מנכ"ל, הכתובת לעתירה מהסוג הזה היא לא הרשות המקומית כי אם משרד החינוך.