מאות מתושבי העיר נטלו חלק בצעדה ובטקס מיוחד שנערך במלאת שלושים יום לטבח בדרום. ראש העיר משה קונינסקי: "עם ישראל חזר להיות עם אחד חזק ומאוחד"
מערכת פורטל זהר.נט
אתמול (יום ג' 7.11.2023) צויין ברחבי הארץ חודש לשבת השחורה והארורה שבה נרצחו ונפלו קרוב ל-1400 קורבנות: ילדים, נשים, גברים וקשישים, חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון, ישראלים וזרים.
מאות מתושבי כרמיאל השתתפו בצעדה מיוחדת לזכרם של הנרצחים והנופלים, ביניהם 10 מתושבי העיר, 7 שנרצחו במסיבה ברעים, 3 חיילים שנפלו בקרבות ולשובם של החטופים ובהם רוני קריבוי, תושב כרמיאל. באירוע שהופק ע"י צוות מינהלת התרבות העירונית, נטלו חלק ראש העיר משה קונינסקי ומשפחתו של רוני קריבוי.
הצעדה החלה ברחבת העירייה שבה מתקיים מייצג ייחודי בשיתוף עם תושבים הכולל שלט ענק עם תמונות החטופים ו-242 כיסאות ריקים כשעל 31 מהם, כמספר הילדים החטופים, הונחו צעצועים ותיקי ילדים. הצעדה נמשכה לאורך רחוב נשיאי ישראל והסתיימה ברחבת היכל התרבות, שם התקיים טקס זיכרון ותקווה.
ראש העיר משה קונינסקי אמר בטקס: "עם ישראל חזר להיות עם אחד חזק ומאוחד, עם של ערבות הדדית, של התגייסות, של אהבת איש את רעהו, עם של רעות. אחרי חודש ימים, חשבנו שנכון יהיה לצעוד יחד ולהוכיח שעם ישראל חי, שאנחנו חזקים – יחד! אנחנו עומדים פה היום, מאוחדים, כדי לזכור את הנרצחים והנופלים בשבעה באוקטובר. אנחנו עומדים פה היום מאוחדים בקריאת הזעקה לעולם כולו – החזירו את החטופים הביתה את רוני שלנו – עכשיו".
קונינסקי הוסיף ואמר: "ליבנו עם המשפחות השכולות" והדגיש: "אנחנו עומדים פה היום מאוחדים ואומרים לחיילי צה"ל – אנחנו יודעים שתנצחו. אנחנו נהיה חזקים עבורכם פה בעורף. עם ישראל חי!"
