בית / Fun+ / אוכל / מתכונים / במקום אוזן המן נכין קוקוט

במקום אוזן המן נכין קוקוט

פלג בכור מוקטן 2019פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10

מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה בבישול נגיש ופשוט

חיפשתי משהו שונה, רציתי את אותה המסורת אך שתבוא לידי ביטוי בצורה אחרת, אוזני המן יש בשפע, וחשבתי על מתכון שישרת אותי גם בזמנים אחרים למעט פורים.

הזמנתי חברים לחג, ואז הרעיון פשוט הגיע, והנה התוצאה….

הייתי מזמין אתכם לטעום אך פירור אחד לא נשאר..

קוקוטים של פיסטוק ופרג לא רק לפורים

לבצק:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

300 גרם קמח

1 ביצה

שמים במיקסר את כל החומרים למעט הביצה ומפעילים עד שנוצר בצק מפורר, משקשקים את הביצה ומוסיפים לבצק עד שנוצר בצק אחיד. מוצאים דוחסים ביד עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

למילוי:

פיסטוקים קלויים(לא מלוחים)

פרג טרי(200 גרם)

בישול פרג לאוזני המן

100 גרם חלב 100 גרם שמנת מתוקה

200 גרם פרג טחון טרי

200 גרם סוכר

30 גרם קורנפלור

50 גרם מים

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה את החלב והשמנת  ביחד עם הסוכר עד להמסת הסוכר. מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים.

מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.

מסירים מהאש, מצננים היטב במקרר.

המשך ההכנה:

משמנים את ה״קוקוט״(קערית אלומניום עגולה חד״פ) מרפדים בצורה אחידה את הבצק בעובי אחיד ומכניסים למקפיא לשעה

שמים חופן נדיב של הפיסטוקים ואליהם את מחית הפרג עד למעלה

מכניסים לתנור לחום בינוני 180 מעלות עד שהבצק משחים.

מצננים ושולפים מה״קוקוט״ מפזרים אבקת סוכר ואוכלים

שתפו

כתבה מעניינת:

קפה גרג מתכון סלמון ואננס צלם אסף לוי (Custom)

דג סלמון ואננס ברוטב צ'ילי מתוק

רשת קפה גרג חולקת מתכון טעים במיוחד שכדאי לכם לנסות לפחות פעם אחת – זהירות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link