Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1661266645:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 49784
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2022-08-23
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => מתכונים מאיטליה
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => במקום חופשה באיטליה: שלושה מתכונים מארץ המגף
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => ערב בישול איטלקי פשוט עם שלושה מתכונים שייקחו אתכם ״לחופשה״ באיטליה: מפסטה בולונז לקלזונה ועד לפיצה שיכולה לעבוד גם בתור קינוח מתוק. 
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 65
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | במקום חופשה באיטליה: שלושה מתכונים מארץ המגף
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => אוכל
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 91
        )

)
פסטה בולונז. צילום סטודיו TEKA
פסטה בולונז. צילום סטודיו TEKA

במקום חופשה באיטליה: שלושה מתכונים מארץ המגף

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

החופש הגדול מתקרב לסיום ולפני שאתם, ההורים, צועקים "יש!", מה עם עוד בילוי ביתי אחרון עם הילדים לפני שהם חוזרים לגנים ובתי הספר? ערב בישול איטלקי פשוט עם שלושה מתכונים שייקחו אתכם ״לחופשה״ באיטליה: מפסטה בולונז לקלזונה ועד לפיצה שיכולה לעבוד גם בתור קינוח מתוק.

פסטה עם בולונז ירקות

רכיבים:

5 כפות פולי סויה

1 פלפל אדום

1 בצל

1 גזר

2 כוסות רוטב עגבניות

1 כף אבקת שום

עשבי תיבול

פסטה (הצורה לבחירתכם)

מלח ופלפל לפי טעם

שמן זית

שמרי בירה

עלי רוקט

הוראות הכנה:

מכסים בקערה את פולי הסויה במרקם במים חמים למשך 20 דקות על מנת להרטיב אותם.

מסננים אותם ומניחים בצד.

במחבת מטגנים את הגזר, הבצל והפלפל הקצוצים דק.

כשהירקות מזהיבים מוסיפים את פולי הסויה המסוננים, אבקת השום, המלח והפלפל ומבשלים למשך 10 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את רוטב העגבניות ואת עשבי התיבול.

מבשלים עוד עשר דקות כדי שהטעמים ישתלבו.

מרתיחים את הפסטה לבחירתכם במי מלח חמים ומסננים לאחר מכן.

מגישים את הפסטה חמה עם מצקת בולונז ירקות, שמרי בירה מפוזרים ורוקט טרי.

קלזונה

רכיבים לבצק:

– 150 מ"ל מים פושרים

– 3 גרם שמרים

– 1 כף שמן זית כתית מעולה

– 115 גרם קמח לבן

– 115 גרם קמח לחם חזק

– 6 גרם מלח

רכיבים למילוי:

רוטב עגבניות

מוצרלה טרייה

גבינת ריקוטה

ריחן טרי

גבינת פרמזן מגוררת דק

שמן זית כתית

הוראות הכנה:

מכינים את חלק הבצק החיצוני בקערה על ידי ערבוב מים עם שמרים ושמן זית ומניחים בצד.

בקערה גדולה, שמים את שני הקמחים יחד עם מלח, ומוסיפים את התערובת הקודמת בהדרגה תוך כדי לישה בידיים.

לשים את הבצק כשלוש דקות ונותנים לו לנוח 15 דקות.

לאחר מכן, במשטח עבודה מקומח לשים שוב את הבצק עד לקבלת מרקם חלק ונותנים לבצק לנוח שוב שלוש שעות בטמפרטורת החדר.

מותחים את הבצק בעדינות על משטח העבודה המקומח.

מורחים רוטב עגבניות על מחצית מהבצק ומעל מניחים מוצרלה וריקוטה חתוכות, עלי בזיליקום ומעט גבינת פרמזן מגורדת.

אוטמים את הבצק, מעצבים את הקצוות ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5-10 דקות או בהתאם ליכולת התנור.

קלצונה. צילום סטודיו TEKA
קלצונה. צילום סטודיו TEKA

פיצת שוקולד בריאה

מרכיבים לבצק:

-300 גרם קמח

-200 מ"ל מים פושרים

-1 כף אבקת אפייה

-20 מ"ל שמן זית

-3 כפות סוכר קוקוס

הוראות הכנה:

מניחים את הקמח בקערה ומשאירים חור במרכז.

בכוס מערבבים את השמרים עם השמן, המים והסוכר.

מניחים את התערובת הזו במרכז הקערה ומתחילים לערבב בעזרת מזלג.

כשהמרכיבים מתחילים להתערבב – לשים במשך 5 דקות.

מעצבים את הבצק לכדור ומכסים אותו במגבת במקום קריר למשך 30 דקות.

לאחר זמן זה משטחים את הבצק על משטח מקומח לצורה עגולה.

דוקרים את הבצק עם מזלג באזורים שונים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומקשטים בקרם השוקולד, אגוזי לוז ופיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן טבעוני.

מרכיבים לקרם השוקולד:

-250 גרם של אגוזי לוז קלויים

-60 גרם אבקת קקאו

-100 מ"ל משקה אגוזי לוז

-80 גרם סירופ קרמל תמרים או אגבה

הוראות הכנה:

שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

טועמים כדי להתאים את החומרים לפי טעמכם.

המלצות לתוספות לפיצה:

-אגוזי לוז

-פיסטוקים

-שוקולד לבן

פיצת שוקולד. צילום סטודיו TEKA
פיצת שוקולד. צילום סטודיו TEKA

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *