אלעד אמסלם, השף הראשי של רשת קפה גרג, מציע מתכון בריא וטעים להכנה קלה בבית – סלט בטטה
המרכיבים:
2 יח׳ בטטה
150 גר' גבינת פטה 5%
חופן אגוזי מלך
מרכיבים – לבסיס הסלט:
מיקס חסות
גזר
כרוב לבן
כרוב סגול
מלפפון ירוק
עגבניות שרי
רוטב לסלט:
*ניתן לקנות רוטב ויניגרט הדרים מוכן
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כוס מיץ תפוזים
כפית חרדל גרגירים
2 כפות סילאן
אופן הכנה:
- חותכים בטטה אחת קטנה לקוביות ומכניסים הכל לתנור עד שהיא מתרככת.
- מגלפים רצועות בטטה דקות – לאורך, בעזרת קולפן
- מחממים שמן בסיר וזורקים פנימה את רצועות הבטטה – טיגון קל עד להזהבה (צ׳יפס בטטה)
- חותכים גס את כל הירקות ומערבבים בקערה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ושופכים על הירקות החתוכים
- מפזרים את קוביות הבטטה על הסלט
- מגרדים בפומפייה גבינת פטה מעל הכל
- מניחים בערימה במרכז הסלט את הצ'יפס בטטה
- מפזרים שברי אגוזי מלך מעל הכל