לפי ההערכות, בסיום המלחמה צפויה מגמת נטישה של יישובים בקו העימות לטובת יישובים כמו כרמיאל המרוחקים יותר מהגבול. מצד שני, ההתייקרות עלולה לפגוע בסיכוייהם של צעירים תושבי העיר שיחפשו אלטרנטיבות אחרות. האם אנחנו בדרך לזינוק נוסף במחירי הדירות בעיר?
מערכת פורטל זהר.נט
האם אנחנו בדרך לזינוק חדש במחירי הדירות בעיר? לפי ההערכות, אחרי המלחמה צפויה נטישה במימדים גדולים של תושבי קו העימות מתוך רצון להתרחק מהגבול ומהחיזבאללה ולעבור ליישובים כמו כרמיאל, עפולה ומעלות, שבהם לא נשמעו אזעקות או שהיו אזעקות בודדות בלבד. מצד שני, התייקרות נוספת במחירים, תקשה עוד יותר על זוגות צעירים מכרמיאל ותרחיק אותם מכאן לטובת אלטרנטיבות אחרות, פחות יקרות.
מומחי נדל"ן בארץ מעריכים כי אזרחים רבים מקריית שמונה, שלומי ויישובים רבים נוספים רבים בקו העימות, שפונו מבתיהם במהלך המלחמה עקב הקירבה המסוכנת לגבול הצפון, מאסו בחיים צמוד לגבול וירצו להעתיק את מקום מגוריהם ליישובים מרוחקים יותר, מעבר לטווח טילי הנ"ט של החיזבאללה. עם זאת, מצד שני הם לא ירצו להתרחק יותר מדי – גם כי מחירי הדיור מתייקרים בצורה מוגזמת ככל שמתקדמים למרכז וגם משום שרובם ממשיכים לראות את הגליל והצפון כמרכז חייהם.
נכון לעכשיו שוק הנדל"ן ביישובים צמודי גדר והמרחק של עד 5-7 ק"מ מגבול לבנון לא קיים בכלל, ומטעמים ברורים – היישובים האלה מטווחים באופן קבוע על-ידי החיזבאללה ושאר ארגוני הטרור בלבנון. אבל לדעת אנשי נדל"ן בכרמיאל, גם אחרי שהמלחמה תהיה מאחורינו (ובתקווה שבמהרה), תושבים לא ישושו לחזור לבתיהם בקריית שמונה, מטולה, שלומי והמושבים והיישובים לאורך גדר המערכת.
אם אכן ההערכות האלה יתממשו, צפויים אחרי סיום המלחמה ביקושים גבוהים לדירות ונכסים בכרמיאל, כמו גם מעלות, צפת, עפולה, עכו, טבריה וכדומה. מה שיוביל באופן טבעי לקפיצה חדה במחירים אחרי תקופת קיפאון ממושכת.