איזה מימרה מדליקה: ‘המסע להשלת המשא’. וזה הולך ככה: יש לנו בגאז’. אני יודע שלא גיליתי לכם כלום. והבגאז’ הזה עמוס במשהו. חלקנו מכנה את המשהו הזה בכל מיני שמות – חבילות או שקים למיניהם. יש אנשים שאין להם שקים והם מאוד מאושרים. יש אנשים שיש להם כמה שקים ויש שקורסים תחת הנטל משום שהם סוחבים על גבם המון שקים.
היום נשוחח על ‘חבילות’, על שקים, על משקעי העבר וכל אותם דברים שמשפיעים עלינו בתחום הרגשי ושיש להם קשר הדוק גם לתהליך ההרזיה.
בתהליך המסובך הזה צריך האדם לטפל בחבילה שנקראת עודף משקל. למי שזו לו החבילה היחידה בבגאז’ הרי שהטיפול בה קל ופשוט, מגיעים לחבילה הזאת מיד ומטפלים בה. הבעיה סבוכה הרבה יותר כשמדובר באדם שיש לו בעיית השמנה ובעיות נוספות.
תארו לכם עכשיו בגאז’ של אוטו שיש בו הרבה חבילות, הרבה קרטונים, הרבה שקים. עליכם לאתר את הקרטון המסוים שנקרא השמנה. הקרטון הזה חבוי לו אי שם עמוק בבגאז’. הוא מוסתר תחת חבילות רבות. צריך לנבור, אין זו פעולה פשוטה. כאן נכנס המושג: “המסע להשלת המשא”. זאת הסיבה שיש אנשים שמשילים חמישה עשר קילוגרמים בשמונה חודשים. ויש כאלו שצריכים קודם כל לנבור, לחפש ולעבור סוג של מסע למציאת החבילה. הרי לכם הסיבה לכך שטיפול נכון בבעיית ההשמנה חייב להתבצע בנוכחות מאמן שיש לו הכשרות בתחום האימון המנטאלי. מישהו שיצא עמכם למסע ושמכיר את הדרך! אנשים הנרשמים לחדר כושר יוצאים בהכרזה! זה סוג של יציאה למסע וללא ליווי מקצועי מתאים הם עלולים לחוות כישלון, לטעות בדרך. מכירים? אלו המתאמנים ואין הם מגיעים לתוצאות? כאלה שלא מצליחים לרזות? כאלה המרזים ומשמינים שוב? אפקט היו-יו?
“המסע להשלת המשא” יכול להימשך זמן רב וזה דורש סבלנות. אנשים שמחפשים הצלחה מהירה, נכשלים. הכישלון נעוץ בדילוג על טיפול יסודי באיתור של החבילה בבגאז’. רוצה לומר, כמעט כל מי שיש לו עודף משקל סוחב עמו משא עבר, מטען רגשי, או סיפור הדורש פתרון. מבלי להשתחרר ממשא העבר, לא ניתן יהיה להתקדם בהצלחה הלאה לכיוון המשקל האידאלי.
בהצלחה, שבת שלום, רון שפירא
בחסות מכון שפירא – חינוך לאורח חיים בריא