רשת סקארה שחנכה השבוע סניף בכרמיאל עוררה סערה רבה בקרב תושבים בעקבות פרסום מודעות דרושים שנויות במחלוקת. השבוע ביקשו להבהיר שם כי מדובר ב…טעות סופר
רשת סקארה שהשיקה בימים אלה סניף חדש בכרמיאל, פירסמה בשלב ההכנות לפתיחה, מודעות דרושים לקליטת עובדים בסניף, אלא שבין הדרישות שהיא הציבה כתנאי לקבלה לעבודה, ניתן היה למצוא, בין היתר, שליטה מלאה בשפה הרוסית או הערבית.
מודעות הדרושים הללו, שהתפרסמו באתרים שונים באינטרנט, גרמו לסערה בקרב תושבים ולנושא לדיון בפורומים שונים ברשת הפייסבוק. באחת המודעות היה רשום למשל: “לחברת הקוסמטיקה סקארה דרושים /ות מנהלי/ ות סניף לחנויות הרשת… רשת מוצרי קוסמטיקה חדשה עם קונספט חדש ומרענן שהולך לעשות לכולנו מהפכה מחפשת מנהלי/ות סניף לחנויות באר שבע, אשדוד וכרמיאל. סביבת עבודה נעימה, תנאים מעולים למתאימים/ות! דרישות:… בסניף בכרמיאל- נדרשת שליטה מלאה בשפה הרוסית/ערבית- חובה…”. מודעה דומה בלשונה התפרסמה גם עבור אחראי ואחראיות משמרת.
לטענת תושבים, מדובר במודעות המהוות עבירה לכאורה על חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה. אחד מתוך האזרחים שפנו אלינו, בעקבות העניין, אמר כי “החוק אינו מאפשר להפלות אדם המתקבל לעבודה, על סמך הגזע, הלאום, ארץ מוצאו או דתו. הניסוח של המודעות מטעם החברה מתחכם ומתעלם מהחוק. כאשר דורשים ידיעת השפה הערבית או הרוסית לצורך קבלה לעבודה, נוצרת כאן אפלייה כלפי מי שאיננו ערבי או יליד ברית המועצות או בן למשפחה שעלתה משם. מובן מכך שחלק גדול מאוכלוסיית כרמיאל אינה עונה על הקריטריונים ורבים מהתושבים לא יכולים להתקבל לעבודה. מישהו צריך לספר לבעלי החברה שאנחנו חיים במדינת ישראל, השפה השולטת כאן היא עברית”.
אדם נוסף שפנה אלינו במייל וכינה את עצמו ק. ציין כי “באופן כללי העבודות בכרמיאל לצעירים אחרי צבא הם מהסוג הזה. עבודה שלא נדרש בה ניסיון או ידע מקדים או מקצועי. אך, גם לסוג משרות זה כבר אינם יכולים להתקבל. לצערי לא רק חברה זאת אלא מקומות נוספים מפרסמים לא פעם דרישות דומות… אשמח אם תוכלו להעלות למודעות את המצב התעסוקתי של צעירים בכרמיאל ולברר האם ישנה פגיעה בחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה בחברה זאת”.
בדקנו את חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ”ח-1988 שאוסר על מעביד להפלות בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת שלל מאפיינים המפורטים בחוק, ובכך להבטיח שוויון הזדמנויות לכל המועמדים.
המאפיינים שאין להפלות על פיהם כוללים בין השאר, מין או נטייה מינית, גיל, גזע, דת, לאום, ארץ מוצא, השקפה ועוד. לא מצויין במפורש נושא ידיעת שפה כזו או אחרת.
חברת סקארה הוקמה בשנת 2013 ע”י משפחת גולברי, מטרת החברה – כך על פי אתר האינטרנט של החברה, היא להציע לצרכן הישראלי מוצרי קוסמטיקה איכותיים, בטוחים, ובמחירים נוחים. תמהיל המוצרים מאופיין במוצרי קוסמטיקה, טואלטיקה, אקססוריז ומוצרי טיפוח לשיער ולציפורניים. סניפי הרשת פרושים בכל רחבי הארץ, מנהריה ועד אילת.
פנינו אל החברה כבר לפני שבועיים. יצויין כי נענינו באיחור רב והופנינו אל משרד היחצ”נות דניאלה רייבנבך. המייצגת את הרשת. השבוע נמסר בתגובה כי הרשת מביעה את התנצלותה וכי מדובר ב”טעות סופר”.