לפי נתוני הלמ״ס, בשנת 2021 עזבו את העיר 580 תושבים יותר מאשר נקלטו חדשים, גם הפעם מאזן הילודה קיזז חלק גדול ״מהמינוס״ הדמוגרפי
מאת גיל דובריש
צר לנו, אבל גם הפעם אין לנו בשורות טובות עבורכם: ההגירה השלילית בכרמיאל נמשכת, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ״ס) בשנת 2021 ״איבדה״ כרמיאל 580 תושבים.
מנתוני הלמ״ס שפורסמו בימים האחרונים, עולה כי בשנת 2021 נמשכה ההגירה השלילית שמאפיינת את כרמיאל מזה מספר שנים. באותה שנה היגרו מכרמיאל 1683 אנשים, ומאידך עברו להתגורר בה 1103 בני אדם, כלומר הגירה שלילית של 580 תושבים. עם זאת, שיעור הריבוי הטבעי ולידתם של 638 תינוקות חדשים (מתוך זה יש לקזז את מספר הפטירות באותה שנה) הקטינו את השפעות ההגירה על המאזן הדמוגרפי בעיר.
יש לקוות כי בשנה הבאה, כשיפורסמו נתוני ההגירה של 2022, נראה – אולי – היפוך של המגמה, הודות למאות עולים מאוקראינה ורוסיה שהגיעו לכרמיאל במסגרת התעוררות מחודשת של העלייה, תוצאה של המלחמה המתחוללת באוקראינה מאז תחילת השנה שעברה.
״המינוס״ חוגג
מאז שנת 2015, כאשר התחלנו לעקוב אחרי הנתונים הדמוגרפיים בעיר – ועד לשנת 2021, פרק זמן של 7 שנים מלאות, עזבו את כרמיאל 11,999 תושבים, ובמקומם הגיעו 8043. מאזן ההגירה בשנים האלה עומד על מינוס 3956 תושבים. הנתונים לא כוללים את שיעור הילודה כאן באותם שנים – מאות תינוקות שנולדו מדי שנה ולמרבה המזל ״קיזזו״ חלק נכבד מהירידה באוכלוסייה.
כך נראית הסטטיסטיקה של ההגירה השלילית מכרמיאל בשבע שנים ברציפות, מאז התחלנו לעקוב מקרוב אחרי הנתונים:
הדיווח על המאזן הדמוגרפי בשנת 2021-כוזב:
נכנסו – 1683 תושבים חדשים
עזבו – 1103 תושבים
נולדו – 683
הנולדים "מכסים" למעשה על "עוזבים" שלא נכללו בתוך הדיווח על 1103
כך שלמעשה עזבו 1741 תושבים