סיפורה של סמלת רוזה חנוכייב מעורר השראה: בגיל 11 הוצאה מהבית על-ידי הרווחה בשל בעיות משפחתיות וגדלה בכפר הילדים. בימים אלה נבחרה למצטיינת קצין משטרה צבאית. ״החיים שלי יכלו להוביל אותי להיות נחקרת ובחרתי להיות חוקרת״ היא מספרת
מערכת פורטל זהר.נט
סמלת רוזה חנוכייב, חיילת בודדה בת 20 מכרמיאל, המשרתת בצה"ל כחוקרת מצ"ח, נבחרה להיות מצטיינת קצין משטרה צבאית ראשי. היא התבשרה על כך לפני יום העצמאות ה-72 למדינת ישראל.
בראיון מיוחד, מספרת רוזה על חייה האישיים שקדמו לשירות הצבאי ובמהלכם התנתקה מהמשפחה ועברה לגור בפנימייה בכפר הילדים בכרמיאל, שמהר הפך לבית שלה. ״גדלתי אצל סבתא שלי – וכשסבתא חלתה עברתי לגור אצל אמא שלי ולא הסתדרנו. היו בעיות בבית והרווחה החליטה להוציא אותי מהבית בגלל המצב הכלכלי. עברתי לגור בפנימייה בכפר הילדים בכרמיאל בגיל 11. הפנימייה היא בעצם בית והיא מחולקת למשפחתונים, לכל קבוצה יש מדריכים. הפנימייה היא כמו בית אומנה ומקבלים שם את כולם".
רוזה גרה בכפר הילדים עד היום ומספרת על החיבור עם המדריכה שלה שכבר מזמן הפכה לאמא: "נכנסתי למשפחתון ואני ממש חיה אצל המדריכה שלי, שמה מלכה ואנחנו קוראים לה "ג'והי". מאוד מהר היא כבר הפכה לאמא בשבילי ואני ממש התחברתי אליה. כשאני חוזרת מהצבא אני מגיעה קודם כל אליה לפני שאני נכנסת הביתה״.
המצב המשפחתי של רוזה מורכב, יש לה גם אחות צעירה בת 16 שבחרה מסלול חיים שונה ממנה: "החיים שלי הם אחרים לגמרי – בהתחלה לא האמנתי אבל סיימתי את התיכון עם בגרות, קיבלתי הרבה ערכים מהפנימייה הזאת וממש קיבלתי בית אמיתי מחדש. אני לא מרגישה מיוחדת ואני מבינה ששום דבר לא מובן מאליו – לקבל חיבוק מאמא, ללכת עם בגדים נקיים לבית ספר וכל דבר שגרתי אחר״ מספרת חנוכייב.
– למה היה חשוב לך להתגייס לצבא ואיך הגעת לתפקיד המיוחד הזה, רצית להגיע אליו?
״דבר ראשון ידעתי שאני אתגייס ושאפעל אחרת מההורים שלי, שהלכו בדרך אחרת. הזמנתי קורסים מהאינטרנט כדי להשקיע במיונים לצבא. לא ידעתי שיש את תפקיד החוקרת בצה"ל אבל רציתי להתעסק בתפקיד שעושה טוב וששומר על המדינה. החיים שלי יכלו להוביל אותי להיות נחקרת ובחרתי להיות חוקרת. להיות בצד של האנשים שעושים טוב. אמרתי לעצמי שאני אהיה בצד שאוכף את החוק ושומר על הסדר הטוב. את הערכים האלה למדתי מהחיים שלי, מהמדריכים שהפכו למשפחה ומכפר הילדים שגדלתי בו״.
קיראו על מצטיינים כרמיאלים נוספים:
– כמה שתוכלי לספר, מה את עושה בתפקיד כחוקרת ומה החשיבות שלו?
״עברתי הרבה מיונים ומבחנים כדי להגיע לתפקיד. התחלתי כחוקרת בערבה, עברתי חפיפה מקצועית על סוגי חקירות שאנחנו מבצעים ועל חקירת תיקים והייתי צריכה להיכנס לעולם שבו אני צריכה לחשוב מחוץ לקופסה. התפקיד לימד אותי לקחת את החיים בידיים. אתה מתעסק בתפקיד באנשים של חיים אחרים ואני חושבת שאנחנו עוסקים באירועים מצילי חיים".
רוזה מוסיפה ומספרת על ההתמודדות עם החיים המורכבים שעברה: "אני שמחה על החיים שלי ושהגעתי להכיר את המדריכה שהפכה לאמא ואת האנשים שליוו אותי. ממש צמחתי בפנימייה בכפר הילדים ועשיתי שם הכל – רישיון, מסע לפולין, לימודים בבית ספר, ימי הורים ודברים שלא הכרתי בבית האישי״.
על קבלת אות ההצטיינות שקיבלה מתא"ל יאיר ברקת, היא אומרת: ״הופתעתי מאוד, ולא ציפיתי לקבל את ההצטיינות. אני חושבת שזה קרה כי בחרתי לקחת את החיים שלי בידיים ולהשקיע בהם. אני תמיד רוצה להיות בצד שנותן ולא המקבל. אני מתכננת להמשיך בתפקיד המשמעותי, לחתום קבע ולחסוך כסף לקראת הטיול הגדול״.
ג'והי מכפר הילדים מדהימה. משפחתון מלא אהבה.
ברכות מכל הלב