לראשונה נפתחה מסעדה אתיופית בכרמיאל, ״טעם-את-יופיה״ בהנהלת טובה גבייאו מדהני, שחרטה על דגלה לשמר את התרבות של מולדתה כאן
מאת גיל דובריש
לראשונה בכרמיאל, נפתחה בימים אלה מסעדה אתיופית על טהרת המטבח האותנטי. המסעדה שנקראת ״טעם-את-יופיה״ (משחק מילים בעל דו-משמעות), נמצאת במרכז העירה, ליד קניון כיכר העיר.
התפריט במסעדה מתבסס בעיקר על מנות טבעוניות ורכיבים איכותיים כמו קמח טף שנחשב למזון על, לא מכיל גלוטן ועשיר בערכים תזונתיים, וכן מנות בשריות כמו ואט – תבשיל קדרה טעים במיוחד. ומי שתוהה לגבי החריפות המפורסמת של המטבח האתיופי – מי שמעוניין יוכל להזמין את המנות בתפריט בלי חריף.
בעלת המסעדה האתיופית ׳טעם את-יופיה׳ היא טובה גבייאו מדהני, 48, תושבת כרמיאל, אם לשלושה ילדים. טובה עלתה ארצה בגיל 15 דרך סודן, במסע רגלי שארך כשנה וחצי ביחד עם חלק ממשפחתה. בשנת 1992 השתקעה עם הוריה בכרמיאל. במשך שנים רבות עבדה במוסד לביטוח לאומי.
בארבע השנים האחרונות עוסקת טובה בשימור התרבות האתיופית בדרכים שונות, הוציאה לאור שני ספרי ילדים על קבלת השונה והאחר בחברה, ועל זכרונות ילדותה מאתיופיה. היא מונתה למגשרת חינוכית תרבותית, עם דגש על התרבות האתיופית ובמסגרת התפקיד ערכה סדנאות ופעילויות בבתי הספר, במתנ״סים ובגני ילדים.
״כל הפעילויות שאני עורכת, משלבות את המטבח האתיופי, אוכל הוא חלק מהתרבות שלנו״ מסבירה טובה. ״פתיחת מסעדת ׳טעם את-יופיה׳ הוא המשך טבעי מבחינתי בנושא שימור התרבות שלנו באמצעות האוכל המסורתי והמתכונים האותנטיים. אנשים צמאים להיפתח לטעמים חדשים והם מוזמנים לטעום מהמנות הטעימות שלנו. המסעדה תשמש בעתיד גם כמקום שבו יתקיימו פעילויות תרבות מגוונות״.
מסעדת טעם-את-יופיה הושקה באופן רשמי ביום חמישי האחרון, במעמד ראש העיר משה קונינסקי ורעייתו, ממלאת מקומו טניה מזרסקי, ראש לשכתו של ראש העיר אלי שדה, נציגי קהילת יוצאי אתיופיה בכרמיאל ובראשם קייס אפרים לאווי, ועוד. המסעדה פתוחה לארוחות צוהריים וערב, כמובן במגבלות התו הסגול. בקרוב יתאפשר להזמין משלוחים. לפרטים ניתן ליצור קשר בטלפון 050-3806972.
צילומים: דניאל מדהני