בית / חדשות / אנשים / המהפך שעשה השף הכרמיאלי
דודו שמכה לפני ירידה במשקל 2016

המהפך שעשה השף הכרמיאלי

עד לפני שנתיים וחצי שקל דודו שמכה, שף כרמיאלי מוכר, 145 ק״ג. ״לא יכולתי לשרוך את נעליי״ הוא מספר. היום, 46 ק״ג פחות, קשה לזהות אותו ומתבלבלים בינו לבין אחיו הצעיר. איך הוא עשה זאת? הנה הסיפור המלא

מערכת פורטל זהר.נט

לפני כשנתיים וחצי, דודו שמכה (46), נשוי באושר לרחלי, אב ל-4 ילדים, בעליו של קייטרינג באולמי תמוז מכרמיאל הבין שהוא חייב לעבור מהפך. "אני גבוה וגדול ועם השנים נעשיתי ענק. הגעתי לשיא של 145 קילוגרמים!״ הוא חושף. ״לא יכולתי לשרוך את נעליי, סבלתי מיתר לחץ דם, הייתי נחנק בשינה ונוחר. במשך שנים רבות הייתי עם משקל גבוה, וכולם ידעו שדודו זה בן אדם ענק״.

היום, אחרי שרזה 46 ק"ג, דודו שמכה נראה אחרת לגמרי. הוא מספר בחיוך כי כל מי שלא ראה אותו בשנתיים האחרונות, מתבלבל בינו לבין אחיו הצעיר ממנו ב-6 שנים.

אוהב לאכול טוב

שמכה מספר: "לפני שרזיתי, לא הייתה ארוחה ביום ללא לחם. הייתי מחסל חלה שלמה עם הדגים של שבת שאשתי מכינה. קוסקוס עם לחם בכל יום ששי. בזין, מאכל טריפולטאי מסורתי של בצק מורתח במים ורוטב חריימה שאהבתי. ובכלל, אני אוהב לאכול טוב ולא הייתי עוצר עד שלא חיסלתי את כל מה שמסביבי".

שמכה ניסה לרדת במשקל במשך שנים, "אבל זה מאוד קשה במקצוע שלי״ הוא מסביר. ״תמיד היה לי הדחף לטעום ועם כל טעימה בא התיאבון לעוד, במיוחד עם בצקים וסוכר שגורמים ליותר חשק לאכול. לאחר שעברתי טיפול לגמילה מהדחף לאכול סוכר ופחמימות ממכרות במכון אברהמסון הכל השתנה בבת אחת. מיד אחרי הטיפול, רחלי אשתי הציעה לי שניצל, חציל מטוגן, קוסקוס ופתאום לא בא לי. בבוקר שלמחרת קמתי ואותו הדבר. יום ראשון ועדיין אין תיאבון. אני לא מסוגל לאכול לחם וסוכר, כי לא בא לי. בשבת הכרחתי את עצמי לאכול לחם, רק כדי לקיים את חובתי בברכות. אשתי שאלה ׳מה קורה איתך׳, כאילו מישהו עשה איזה קסם והפחית לי את התיאבון והדחף לרצפה. לא הייתי מאמין שביום מן הימים לא אוכל לחם, שהיה המכה הלא כתובה שלי".

רוצים לראות את ההבדלים? רדו לסוף הכתבה!

דודו ירד במשקל ולדבריו, ״לא הייתי רעב לרגע, או חסכתי מעצמי מאכלים שאני אוהב״.

גם היום, שנתיים וחצי אחרי, הוא אומר כי אין לו שום דחף לאכול אוכל שמזיק לו. ״אם פעם הייתי עובר בסופר ולוקח כמה חטיפים של פסק זמן, היום לא בא לי. אני פחות רעב ואוכל רק כשאני רעב. אין לי דחף לאכול סתם. פעם גם הייתי כל הזמן עצבני, תמיד במתח, תמיד חיפשתי מזגן. היום אחרי הירידה במשקל אני פשוט אדם יותר רגוע".

"בעקבות המהפך שעברתי, הפכתי למודל לחיקוי, הבית שלי הפך למוקד עלייה לרגל והרבה אנשים נועצים בי. אני שף ובזכות עיסוקי אני עוזר להרבה אנשים בבחינת מזונם ובניית תפריט מתאים. עזרתי למכרים ולחברים לרדת 25 ו-30 קילוגרמים. אחיין שלי השיל 25 קילוגרמים ממשקלו, אחותי הפחיתה 6 קילוגרמים. לצערי לא כולם הצליחו לשמור על הירידה במשקל כי הדחף לאכול פחמימות ממכרות עדיין קיים".

הטיפים של דודו לירידה במשקל

דודו שמכה מנצל את הניסיון שצבר בירידה במשקל ושמירה עליו, ומחלק בשמחה כמה טיפים חשובים למי שרוצה להוריד כמה קילוגרמים ממשקלו. – "אין דבר העומד בפני הרצון".

  • כשאין דחף הרבה יותר קל להסתדר. אני ממליץ למי שבאמת רוצה לחיות בריא, להיגמל מהדחף לאכול פחמימות ממכרות באברהמסון. הלכתי לפי הכללים שלהם, בניתי לעצמי תפריטים חדשים בהתאם לחוקים. אני לא קורא לזה דיאטה אלא תזונה נכונה.
  • חשוב שתהיה תמיכה מהבית. נגמלתי בזכות הקדוש ברוך הוא ובזכות האישה שאני הכי אוהב בעולם. אשתי מפרגנת ונותנת לי כוח להמשיך. היא הרוח הגבית הכי חזקה שהייתה לי בחיים.

לסיום מחלק דודו שמכה מתכון טעים שיצר ללא פחמימות ממכרות – פרגית ממולאת.

מצרכים:
6 פרגיות עם עור
בשר בקר טחון 300 גר
100 שומן כבש
כפית מלח
כפית שחור גרוס
כפית בהרט
סילאן

אופן ההכנה:
לערבב את הבשר הטחון עם התבלינים.
לפרוס על השיש 6 חתיכות נייר כסף ולעליהם נייר אפיה.
להבריש את הנייר אפיה בכמות נדיבה של סילאן.
להניח את הפרגית עם העור כלפי מטה על הסילאן.
לקרוץ כדורי בשר ולשים בתוך הפרגית.
לגלגל ולסגור כמו סוכריה.
להכניס לתנור למשך 45 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
לאחר מכן להוציא את הפרגית מהנייר ולהכניס לתנור לעוד 7 דקות או עד שיזהיב.

כך נראה דודו לפני כשנתיים וחצי

דודו שמכה לפני צילום פרטי

וכך הוא נראה כיום, 46 ק״ג פחות

דודו שמכה אחרי 2019

שתפו

כתבה מעניינת:

בנימין וולמן משורר טבעוני 2019

השואה של בעלי החיים

בנימין וולמן, משורר טבעוני מכרמיאל שרוצה לשנות את העולם טוען כי ״בתי המטבחיים הם מחנות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link
//set menu items with childrens to be clickable