בית / Fun / אוכל / מתכונים / המטרה: להכין את המרינדה הכי טעימה
צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק

המטרה: להכין את המרינדה הכי טעימה

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

בכול יום עצמאות, הבשרים הם הכוכב האמיתי של החגיגה עם המשפחה והחברים. השנה יותר מתמיד יש חשיבות רבה לאיכות ולטעם, כי כולנו נחגוג ונעשה על האש בבתינו – אז לפחות שיהיה טעים במיוחד. לכן יצאנו לחפש את המרינדה הטעימה ביותר לפרגיות ועופות שאפשר להכין קבלו כמה הצעות מומלצות במיוחד.

באתר מתכונים בעשר דקות של אפרת סיאצ'י מצאנו כמה מתכונים למרינדות פשוטות, קלות להכנה וטעימות. הנה חלק מהמתכונים – את השאר תוכלו למצוא באתר – הקישור (בכחול) נמצא למעלה.

מרינדת צ'ילי מתוק
חצי כוס צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

מרינדת צ'ילי מתוק וסילאן
6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף וחצי סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטם

מרינדת סילאן
4 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

מרינדת טריאקי
5 כפות רוטב טריאקי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חזה עוף בטעם חמוץ-מתוק
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 כפות צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות מים
1 שן שום כתושה
1 כפית קורנפלור

מרינדת דבש וחרדל
5 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז'ון
4 כפות צ'ילי מתוק
3 שיני שום שמנות כתושות
קמצוץ מלח

 

באתר פודי גילינו שמונה מתכוני מרינדה שליקטו מבלוגריות אוכל ידועות. הנה שניים מהמתכונים המתפרסמים שם, לכול השאר היכנסו בקישור למעלה

מרינדה אסיאתית לעוף – תמרה אהרוני

מצרכים:
500 גרם סטייק פרגית
2 כפות שמן
3 כפות סויה
3 כפות דבש
1 כף ג׳ינג׳ר מגורד בפומפייה
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ (אופציונלי)

אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשרים בהם את הבשר למשך שעה לפחות
*לכמויות גדולות של בשר, אפשר להכפיל כמויות של המרינד

מרינדת טריאקי לעוף – רות אופק

מצרכים (לכמות של בערך קילו עוף כמו פרגיות או חזה עוף):
1/3 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר חום
3 כפות דבש או סילאן
ג’ינג’ר מגורד (בערך כפית או שתיים – לפי הטעם) אפשר גם קפוא
2-3 שיני שום
2 כפות שמן (כל שמן שאוהבים)
1/2 כוס יין לבן או מירין (יין אורז יפני)
2 כפות חומץ בן יין (אפשר גם בלסמי למי שמעדיף)
כף קורנפלור מעורבבת במעט מים
אופציה למי שאוהב חריף: רוטב צ’ילי מתוק או תוספת של פלפל או שניים חריפים.

אופן הכנה:
מניחים בסיר קטן או קלחת את כל החומרים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מסמיכה המרינדה מוכנה. מצננים את המרינדה (אם היא תהיה חמה, היא תתחיל לבשל את העוף) ומשרים את העוף בין שעה ל-8 שעות.

רוצים לדעת מה הסוד למרינדה המושלמת? באתר ערוץ 13 מפרסמים את שני המתכונים האלה:

מצרכים למרינדה בסיסית:

(ל-200-250 מ"ל מרינדה)

שליש כוס רוטב סויה

רבע כוס סילאן

כף גדושה חרדל דיז'ון (ממרח, לא גרגרים)

כפית חומץ בלסמי

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 טיפות שמן שומשום (רשות)

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים בקופסה או בצנצנת.
  • סוגרים ומנערים היטב עד שכל החומרים התאחדו.

מצרכים למרינדה מתקדמת:

שליש כוס רוטב סויה

רבע כוס סילאן

כפית ממרח תמרינדי

שליש כוס סאקי (זול)

2 כפות חומץ בלסמי

כפית רוטב ווסטרשייר

כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

כפית ממרח קארי אדום או קורט פתיתי צ'ילי מיובשים

מעט זרעי כוסברה

קורט מלח דק

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים בסיר קטן מעל להבה גבוהה ומערבבים היטב, בעזרת כף עץ או מטרפה, כדי לשלב ביניהם.
  • מביאים לרתיחה, מערבבים, ומיד מנמיכים את האש לבעבוע עדין מאוד.
  • הרוטב צריך להצטמצם באיטיות, בערך 10 דקות, עד שהוא סמיך מספיק כדי לצפות גב של כף: טובלים כף ברוטב, ומעבירים את האצבע עליה. אם נשאר שביל, הרוטב מוכן.
  • חשוב לטעום ולאזן טעמים: אם הרוטב מתוק מדי, להוסיף חומץ, ואם חמוץ מדי, להוסיף סילאן.
  • את הרוטב ניתן לאחסן בקופסא סגורה במקרר עד שמוכנים לשימוש.

 

באתר קרוטית מצאנו מתכון שווה במיוחד של רחלי קרוט להכנת שווארמה פרגיות במרינדה.

מצרכים:
6 נתחי פרגית, שטוחים וללא עצמות (מבקשים ככה מהמוכר)
מיץ מ-1/2 לימון (אם אין הרבה מיץ אז מיץ מלימון שלם)
2 כפיות מייפל (או סילאן)
עלי טימין מענף אחד
עלי רוזמרין מענף אחד
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
4-5 כפות שמן זית
1/2 כפית בהרט – לא לוותר
3 שיני שום, כתושות דק דק (אם יש לכם ממרח שום בכלל מושלם)
1/3 פלפל צ’ילי טרי, קצוץ דק דק או 1/4 כפית צ’ילי גרוס

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים (פרט לפרגיות) ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב עד שכל העוף עטוף ברוטב.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. אפשר גם למשך הלילה.
– מחממים מחבת פסים עם 2 כפות שמן זית ומניחים את הפרגיות, עם כל המרינדה שעוטפת אותם, על המחבת החמה. מטגנים במשך 4-5 דקות ולא הופכים עד שהחלק התחתון צרוב יפה וזהוב. נסו לא לשחק עם זה יותר מדי אלא להמתין בסבלנות עד שהמתקבלים פסי צריבה זהובים.
– הופכים לצד השני ומטגנים עוד 2 דקות.
– מוציאים לקרש חיתוך, ממתינים 5 דקות ורק אז חותכים לרצועות דקות.
– מגישים בצלחת עם המון ירקות טריים חתוכים או מעל אורז או בתוך פיתה או לצד פירה.

כתבה מעניינת:

עוף ותפוחי אדמה מאודים. צילום סטודיו TEKA 2020-08 ראש השנה מתכון

בריאות על ראש שמחתנו: ארוחת ראש השנה בריאה

שתפומערכת פורטל זהר.נט כל שנה חדשה מביאה עימה הבטחות חדשות – בינינו לבין עצמנו, אותן …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.