מאפין מנגו לימון. צילום סטודיו TEKA
מאפין מנגו לימון. צילום סטודיו TEKA

המלך הטרופי: 3 מתכוני מנגו קיציים

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

המנגו הוא סוג של נחמה מרעננת בחום יולי-אוגוסט. הפרי הממותק בעל הצבע כתום-אש מגיע למדפים בכל שנה כשהטמפרטורות נוסקות, ומהווה סיבה טובה לחכות לחום. קבלו שלושה מתכונים מקוריים בשילוב הפרי הטרופי: מוס מנגו לאוהבי הקינוחים העשירים, מאפינז מנגו ולימון למי שגם בקיץ מתקשה להיפרד ממאפים, וריבת מנגו שנותנת טוויסט מתוק ומפתיע ללחם עם גבינה טובה.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

מוס מנגו מפנק

מצרכים: (עבור 6 סועדים)

2 מנגו בשלים

3 חלבוני ביצים

5 דפי ג'לטין

1 כף גדושה של קורנפלור

1 כפית סוכר

פטל, נענע ומנגו עבור הקישוט

הוראות הכנה:

מניחים את דפי הג'לטין במים קרים.

מקלפים את המנגו וטוחנים לעיסה יחד עם הקורנפלור, וחלמוני הביצים.

יוצקים את התערובת לתוך סיר, מחממים על אש נמוכה ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את דפי הג'לטין, מערבבים יחד מורידים מן האש, ומניחים את התערובת לצינון.

מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר, ומוסיפים את תערובת המנגו המצוננת בזהירות –  כל פעם מעט, ובוחשים.

יוצקים את התערובת לקעריות קטנות ומכניסים למקרר למשך 12 שעות.

את המוס המצונן ניתן לקשט באמצעות פטל, נענע וחתיכות מנגו טרי לפני הגשה.

מוס מנגו. צילום סטודיו TEKA
מוס מנגו. צילום סטודיו TEKA

ריבת מנגו

מצרכים:

2 מנגו בצבע ירוק

סוכר, במשקל זהה למנגו לאחר בישול

הוראות הכנה:

קולפים את המנגו, ומניחים בשלמותם בסיר גדול. מכסים במים, מרתיחים בחום גבוה, ומבשלים עד שיתרככו.

מוצאים את המנגו מהסיר ומצננים לפני הוצאת הגלעינים, ומעיכה לעיסה.

מסננים את העיסה באמצעות מסננת, תוך הפעלת לחץ לקבלת עיסה מרוכזת.

לאחר סינון שוקלים את העיסה שהתקבלה ומשווים את משקלה בסוכר.

מבשלים את העיסה והסוכר בחום נמוך, תוך ערבוב נמרץ ללא הפסקה, על מנת למנוע הדבקות לתחתית הסיר.

מוזגים לקערה ומניחים לתערובת להתקרר לפני שמכניסים למקרר. לאחר צינון בחוץ, מכניסים לצינון במקרר למספר שעות עד שריבה מתמצקת.

ניתן להגיש לצד גבינת פטה וטוסט, או בליווי יוגורט.

ג'לי מנגו. צילום סטודיו TEKA
ג'לי מנגו. צילום: סטודיו TEKA

מאפינס מנגו ולימון

מצרכים:

150 גר' קמח

6 כפות סוכר

35 גר' קורנפלור

8 גר' אבקת אפייה

6 גר' סודה לשתייה

100 מ"ל חלב מן הצומח או מים

65 מ"ל מיץ לימון

45 גר' חמאה מומסת

35 מ"ל שמן

75 גר' מנגו קפוא קצוץ

גרידת לימון משני לימונים

גרנולה לקישוט עליון (אופציה)

50 גר' שיבולת שועל

2 כפות  סוכר

30 גר' קמח

30 מ"ל שמן

2 גר' אבקת אפייה

הוראות הכנה:

בוחשים את כל המצרכים היבשים בקערה – קמח, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

את המרכיבים הנוזליים מערבבים בקערה נוספת – חלב, מיץ לימון, חמאה מומסת, ושמן. לאחר מיכן יש לערבל ביחד את הבלילה היבשה לתוך הבלילה הרטובה- קצת בכל פעם ולבחוש עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את המנגו וגרידת הלימון.

להכנת הגרנולה מערבבים יחד את כל המרכיבים.

יש להשתמש בשתי תבניות חד פעמיות לכל מאפין, על מנת שלא יתפרק באפייה, ולפזר מעל את הגרנולה.

אופים במשך כ-20 דקות, בקירוב, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מכניסים קיסם למרכז המאפין, אם הקיסם יוצא יבש סימן שהם מוכנים.

מוציאים מהתנור ומניחים לקירור לפני ההגשה.

כתבה מעניינת:

קפה גרג פסטה. צילום: דן פרץ

תנו לילדים להכין: פסטה עגבניות

שתפומתכון קל וטעים לפסטה עגבניות שילדים אוהבים – ויכולים אפילו להכין בעצמם. מרכיבים: 200 גר …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.