ברילה פסטה תמונה ראשית צילום נמרוד סנדרס
צילום: נמרוד סנדרס

וחג שבועות תאכלו לכם

שתפו

אח, שבועות שבועות… אין עוד חג כזה. חג של גבינות, חג של מאכלים טעימים בצבע לבן, חג של התחלות חדשות. ליקטנו עבורכם כמה מתכונים מעניינים, מוזמנים לנסות!

פונדו גבינות

מרכיבים:

300 גרם שמנת לבישול

150 גרם גבינת גאודה הולנדית מגורדת

150 גרם פרמז'נו רג'אנו מגורדת

100 מ"ל יין לבן

קורט תבלין אגוז מוסקט

קורט פלפל לבן טחון

1 כפית קונפלור שהמסתם בכפית מים.

אופן הכנה:

יש לחמם את היין בסיר קטן עד שיתנדף האלכוהול (2-3 דקות חימום), להוסיף את השמנת, אגוז מוסקט ופלפל לבןתוך השוואת טמפרטורות, באש נמוכה ולהוסיף את הגבינות תוך ערבוב מתמיד עד שנמסות לגמרי. לאחר מכן, להוסיף את כפית הקורנפלור המומס במים ולערבב טוב עד להגעה לסמיכות הרצויה.

מומלץ להגיש עם: מקלות שום / ירקות טריים / קרוטונים.

באדיבות: חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם.

ישרקו מתכון פונדו גבינות צילום יחצ (1)
צילום: יח״צ ישרקו

פסטה טליאטלה פלייה אפיאנו ברוטב קוואטרו פרומג׳יו

למרות השם הארוך במיוחד, זהו מתכון לפסטה קלה יחסית להכנה הכוללת תמהיל של הגבינות, רוטב עשיר עם נגיעות פיקנטיות: פסטה טליאטלה פלייה אפיאנו ברוטב קוואטרו פרומג׳יו.

חומרים ל-4 מנות:

1 חבילה (500 גרם) ברילה טליאטלה פלייה אפיאנו

לרוטב:

2 כפות חמאה

2 גבעולי תימין

1 מכל (250 מ״ל) שמנת 38%

30 גרם גרוייר או אמנטל מגוררת

30 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

30 גרם גבינת פרמז'ן

30 גרם גבינת רוקפור

אופן הכנה:

  • מחממים חמאה ותימין במחבת גדולה ורחבה או סיר נמוך ורחב ומצמצמים את הנוזל לחצי. מוסיפים את השמנת, ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים 2-3 דקות, עם כף עץ, עד שהרוטב מתאחד ומסמיך מעט.
  • במקביל מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה. מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים, לפי הוראות, 6 דקות. מסננים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב. מערבבים ומגישים חם.

המתכון באדיבות ברילה.

טבעוני: כרובית ברוטב קשיו

שבועות, הידוע בתור חג הביכורים, מתייחס לביכורי השדה, תבואת ירקות ופירות. הכרובית היא ירק העונה ומתאימה לשולחן החג. הנה מתכון טבעוני, טעים, קל להכנה ומקשט כל שולחן חגכרובית ברוטב קשיו.

מצרכים:

כרובית חלוטה 30 דקות במים רותחים 

פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים 

מלח גס

שמן זית 

לרוטב :

150 גרם קשיו

כפית מלח

כוס חלב אורז ללא סוכר 

שן שום

2-3 כפות חרדל דיז׳ון גרגירים באיכות מעולה 

שתי כפות שמן זית 

  • את כל המצרכים להכניס לנינג'ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך אבל לא מדי .

אופן ההכנה

על נייר אפייה אקולוגי לפזר מלח גס ומעט שמן זית

מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרוביתומפזרים מעל פירורי לחם.

מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום ממוחזר,
מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ומוציאים

אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.

למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון.

באדיבות: שרונה רומנו לזרמנכ"לית חברת אורגניקזון.

מתכון טבעי של אורגניקזון כרובית אפויה לפורטל צילום שרונה לזר
מתכון טבעי של אורגניקזון כרובית אפויה. צילום: שרונה לזר

                                           

עוגת גבינה טבעונית עם שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוראו

מתכון חגיגי ונפלא לעוגת גבינה טבעונית בכוסות. העוגה על בסיס עוגיות אוראו ושוקולד לבן בשילוב ממרחי הגבינות הטבעוניות בסגנון שמנת של משומשו, טעימה ומענגת ונהדרת כקינוח בארוחת החג, לטבעונים וגם לאלו שלא.

מצרכים (ל-6 מנות):

2  חבילות עוגיות אוראו (350 גרם)

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת (400 גרם)

1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (200 גרם)

200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי

1/2 כוס קצפת פרווה או קרם קוקוס

2/3  כוס סוכר

1-2 כפיות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

מפוררים חבילת אחת של עוגיות אוראו בתחתית של 6 כוסות שקופים.

מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים. במעבד מזון טוחנים יחד את הגבינות, הקצפת והסוכר.

מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.

יוצקים מהתערובת על שכבת עוגיות האוראו בכל כוס ומפוררים שכבה נוספת של עוגיות מפוררות מעל המלית. מכניסים את הכוסות למקפיא למשך שעתיים ומגישים

באדיבות: יצרנית הגבינות הטבעוניות "משומשו" יחד עם השפית אביגיל מייזליק.

לזניה וגבינות

מרכיבים:

500 מ"ל רוטב בשמל

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט

רוטב עגבניות:

400 גר' עגבניות מרוסקות 

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול

2 שיני שום

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית תבלין אורגנו יבש

תערובת גבינות:

100 גרם גבינת מוצרלה

100 גרם גבינת אמנטל

100 גרם פרמז'נו רג'אנו

חבילת פסטה ללזניה  

אופן הכנה:

רוטב עגבניות: לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה. להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.

את רוטב בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.

תערובת גבינות: יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.

 בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:

שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות. לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.

להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.

באדיבות חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם.

לזניית גבינות צילום יחצ
לזניית גבינות צילום יחצ

כתבה מעניינת:

עוגיות שוקוצ'יפס מאסטר שף צילום שני הלוי

כדורי שוקו צ׳יפס מטוגנים

שתפורוצים מתכון מושחת וטעים בטירוף? (אבל בתנאי שאחרי זה אתם עולים על מתקן כושר ומורידים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.