בית / Fun / אוכל / מתכונים / חוגגים אהבה עם מנת שף
פרפה חלוה עם קראנץ גרנולה של אחוה צילום יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

חוגגים אהבה עם מנת שף

שתפו

השף אבי ביטון וחברת אחווה מגישים לכבוד ט"ו באב קינוח מתוק לאוהבים: פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

חברת אחוה, יצרנית הטחינה והחלווה, בשיתוף השף אבי ביטון, מגישים לרגל ט״ו באב שחל השבוע מנה חגיגית ומתוקה, מבוססת טחינה גולמית, של פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה. מנה נפלאה, מפנקת וטעימה, המתאימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכן כקינוח באירוח חגיגי. שיהיה בתיאבון, אתם מוזמנים לאהוב!

מצרכים (לכ-6 מנות):

לפרפה:

1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח

2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)

1/2 כוס סילאן

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לרוטב:

1/2 כוס סילאן

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

1/4 כוס מים

1 גרידת לימון

להגשה:

1/4 כוס גרנולה

שערות חלווה

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש שעות לפחות.

להכנת הרוטב, מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.

להגשה, מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.

מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.

כתבה מעניינת:

סושי פירות עם טורטיה צילום נמרוד סונדרס 1248

פעמיים טורטיה, בבקשה

שתפוקיץ וטורטיות הם שילוב מנצח. הנה שני מתכונים שמתאימים לחופש הגדול שתוכלו להכין ולאכול ביחד …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.