השף הנפלא גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בנווה צדק, מספק לנו מתכון יחודי של חריימה טעים ומשובח מטונה. המתכון מיועד ל-4 סועדים
מצרכים:
2 קופסאות טונה בשמן
2 פרוסות לחם לבן רגיל/חלה
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
חצי בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי כוסברה קצוץ דק
1 כפית צלפים קצוצים (ניתן גם בלי)
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
קערה חצי עמוקה עם מעט קמח לבן רגיל לקימוח
דרך הכנה:
מרטיבים את הלחם וסוחטים היטב ושמים בקערה. לאחר מכן מערבבים את כל המרכיבים בתוך הקערה יחד מלבד הקמח עד ליצירת עיסה ומניחים במקרר וניגשים להכנת הרוטב לחריימה.
מצרכים להכנת הרוטב לחריימה:
4 כפות שמן זית
4 עגבניות אדומות קלופות וחתוכות גס
1 בצל לבן בינוני קלוף וקצוץ דק
אחד פלפל אדום פרוס
2 שיני שום כתושות
צ'ילי אדום פרוס דק (לפי רמת חריפות)
1 כפית לימונים כבושים
8 עלי מנגולד שטופים וללא החלק הלבן
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
כפית שטוחה של כמון
מלח ופלפל שחור
חצי כוס מים או חצי כוס ציר ירקות
אופן ההכנה:
בסיר חצי עמוק ורחב מחממים את שמן הזית, מכניסים פנימה את הבצל הלבן, מערבבים. לאחר דקה מכניסים פנימה את העגבניות, הפלפלים, הצ'ילי והשום. מערבבים מרתיחים. לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה, הכמון והפלפל השחור וממשיכים לערבב. מוסיפים את חצי כוס המים או את ציר הירקות ומערבבים. מנמיחים לאש נמוכה ומבשלים כ-45 דק עם מכסה סגור, כשבכל 10 דק מערבבים היטב עד שמגיע למרקם סמיך של רוטב.
לקציצות:
במחבת נפרדת מחממים מעט שמן זית או שמן רגיל לטיגון (על אש גבוהה). יוצרים בין 12-15 קציצות שטוחות מהמלית ששמנו במקרר.
מקמחים מעט כל קציצה, נפטרים מהקמח
מטגנים כדקה מכל צד או עד להזהבה
מעבירים אל תוך הרוטב
מניחים ברוטב את עלי המגולד ומפזרים את הלימון הכבוש
מוסיפים מעט מלח ומכסים על אש נמוכה ל-20 דק
ומגישים עם חלה טריה
בתאבון!