חברת כרמית חולקת מתכון טארט שוקולד צילום גלי איתן
טארט שוקולד. צילום גלי איתן

טארט שוקולד

שתפו

מי יכול להגיד לא לטארט שוקולד טעים ומתוק? מתכון מפנק שלא תרצו לכבד בו אחרים (אז תכינו מראש מנה כפולה…)

לבצק:

50 גרם אבקת סוכר (2.5 כפות)

100 גר׳ חמאה

1 ביצה שלמה

1 חלמון ביצה

200 גרם קמח לבן (1 כוס)

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז.

מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.

מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.

מוציאים מהמיקסר ומשטחים.

עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק, ומניחים על תחתית תבנית טארט.

מקפיאים לפחות 10 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק ואופים עד שהוא מזהיב, כ-25 דקות).

למילוי השוקולד:

1 כף דבש

70 גר׳ חמאה

175 גר׳ שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו  (2 טבלאות)

190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)

אופן ההכנה:

בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והחמאה. לא צריך להמיס לחלוטין.

בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.

מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד והחמאה.

מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב.

ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה.

באדיבות חברת כרמית

כתבה מעניינת:

ניוקי צרוב עם עגבניות שרי ותרד - צילום דורו איטליאן

ניוקי צרוב עם עגבניות שרי ותרד

שתפומערכת פורטל זהר.נט הנה מתכון טעים של ניוקי צרוב עם עגבניות שרי ותרד. מנה קלה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.