מתכון לעוגיות עם ריבה של ויגן יעל בלוגרית טבעונות וכושר, צילום: ויגן יעל
עוגיות עם ריבה. צילום: ויגן יעל

ט״ו בשבט טבעוני וטעים: עוגיות עם ריבה

שתפו

לרגל ט"ו בשבט קבלו מתכון טבעוני להכנת עוגיות עם ריבה

לרגל ט"ו בשבט שיחול בעוד כמה ימים, מציעה חברת אורגניקזון מתכון להכנת עוגיות עם ריבה. זהו מתכון טבעוני ולכן ניתן להגיש את העוגיות בכל ארוחה.

מצרכים לבצק:

3.5 כוסות קמח כוסמין לבן

2.5 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום

כפות סוכר קנים

180 גר׳ חמאה טבעונית קרה לחתוך לקוביות קטנות 

כפות חלב סויה – להתחיל עם 4 ואם חסר להוסיף

מצרכים לריבה:

כוס פירות קפואים (מומלץ בתותים ואוכמניות)

3/4 כוס סוויטאנגו (ממתיק תחליף לסוכראו סוכר קנים

כפית אגר אגר (לא חובה)

אופן ההכנה: לערבב את הבצק עם הידיים עד שנהיה אחידמתקבל בצק נח וגמישבמידה והבצק נשאר פירורים

יש להוסיף עוד נוזלים. לרדד בין 2 ניירות אפייה, לקרוץ עיגולים או צורות שרוצים. לחמם תנור ל– 170 מעלות ולאפות 10 דק' בלבד.

להכנת הריבה בסיר קטן נרתיח את הפירות עם הסוכר על אש נמוכה, עד שזה מגיר נוזלים. נערבב מידי פעם למשך חצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים וכבר לא נראה את הפרי בשלמותו. נוסיף כפית אגר אגר .

נמלא את העוגיות בריבה ולאלה שרוצים להמתיק מעט יותר,  מומלץ לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר.

מומלץ לאחסן בצנצנת או בשקיות בנייר סגורות היטב במקום מוצל וקריר.

המתכון באדיבות: The Vegan Yael יעל הטבעונית

כתבה מעניינת:

ברילה פסטה תמונה ראשית צילום נמרוד סנדרס

וחג שבועות תאכלו לכם

שתפואח, שבועות שבועות… אין עוד חג כזה. חג של גבינות, חג של מאכלים טעימים בצבע …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.