קציצות דגים צילום דן פרץ
קציצות דגים. צילום דן פרץ

יא ווארדי, איזו קציצת דגים!

שתפו

רוצים לפנק את המשפחה? קבלו מתכון טעים ודי קל להכנת קציצות דגים בבית

מרכיבים לכ-7 מנות

  • 1 קילו דג לבן קצוץ
  • 70 ג' כוסברה קצוצה
  • 70 ג' פטרוזיליה קצוצה
  • 250 ג' בצל לבן קצוץ
  • 50 ג' פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 5 ג' פלפל שחור
  • 10 ג' מלח דק

יש לערבב היטב את כל המרכיבים. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.

לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג

מרכיבים:

  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 10 גרם כמון
  • 20 גרם פפריקה מרוקאית
  • 10 ג' סוכר
  • 20 ג' מלח דק
  • 50 ג' אבקת מרק
  • 2 יח' פלפל מתוק יבש
  • 20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס
  • 150 ג' שיני שום פרוס גס
  • 100 ג' רסק עגבניות
  • 2.200 ליטר מים
  • 75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
  • 1.700 קילו פלפל אדום פרוס

אופן הכנה:

יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה, להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2 דקות.

במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים.

באדיבות רשת קפה ביגה

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.