לכל חטא יש זמן משלו, ועוגת הגבינה היא הפשע המושלם של שבועות ושל תחילת הקיץ. אתם רוצים אותה גבוהה ולבנה ללא כל דופי אך פוחדים שהיא לא תצליח – מומחי מחלקת האפייה של רשת “הסטוק “ריכזו בשבילכם את עשרת הדיברות שיבטיחו שהפעם העוגה שלכם תצא מושלמת.
עוגות גבינה היו בין העוגות הראשונות שהמציא האדם. המתכונים הכתובים הראשונים לא נשמעים טעימים במיוחד, ומורכבים מגבינה קשה מגוררת שעורבבה עם קמח ונאפתה על רמץ (אפר חם שנותרו בו גיצים) מדורה.
עוגות הגבינה המודרניות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: אפויות וקרות. עוגות גבינה קרות אינן עוברות אפייה ומתייצבות בדרך כללי בזכות שימוש בג’לטין או בחומרים דומים ואילו לעוגות גבינה אפויות יש כמה גרסאות: בחושות, מוקצפות ושילוב של שתי הטכניקות. עוגות גבינה אינן פופולאריות במיוחד בישראל, ושעתן הגדולה מגיעה כמתבקש בחג השבועות.
קבלו את עשרת הטיפים להכנת עוגת הגבינה המושלמת:
1. השתמשו בתבנית קפיצית ממתכת לחילוץ קל.
2. זהירות! הימנעו מערבול יתר של מסת העוגה. ערבלו או טירפו את הבלילה בעדינות ובכך תמנעו סדקים במהלך האפייה.
3. קפלו את התערובת (לא לערבב) לפני הכנסתה לתבנית כך תמנעו בריחה של אוויר.
4. הקפידו על טמפרטורת אפייה נמוכה (לא יותר מ-150 מעלות)
5. הימנעו מלפתוח את דלת התנור במהלך האפייה.
6. ותרו על הכנסת קיסם כדי לבדוק אם היא עשויה במרכז, זה רק יגרום לה להיסדק.
7. כשהעוגה מוכנה תחילה שחררו אותה בעזרת סכין מדפנות התבנית.
8. אין להגיש את העוגה בעודה חמה, אפשרו לה להתקרר ולהתייצב.
9. את החיתוך בצעו בסכין רטובה.
10. העוגה בכל זאת נסדקה? פזרו אבקת סוכר מעל.
חג שבועות שמח!