מורה נהיגה הוא מקצוע שיש ביקוש נרחב ויציב מאוד, מפני שבכל נקודת זמן יש עוד ישראלים שרוצים רישיון נהיגה. מורי הנהיגה נהנים גם מגמישות רבה בתכנון סדר היום שלהם, שכן בסופו של דבר הם אלה שקובעים לעצמם את שעות העבודה. זהו כמובן גם תפקיד אחראי במיוחד, גם בזמן כל שיעור בגלל חובת השמירה על התלמידים ועל הנהגים האחרים בכבישים, וגם באופן כללי: הכשרת נהגים נוספים מחייבת מתן כלים מתאימים ומיומנות מוחלטת. כאן בעמוד תמצאו מידע מקיף על לימוד מורה נהיגה – מהן דרישות הקבלה, מה לומדים ואיך מקבלים את הרישיון הנכסף להוראת נהיגה.
דרישות הקבלה ללימודי מורים לנהיגה
אדם שרוצה להפוך למורה לנהיגה וליהנות מיתרונות הקריירה הזו חייב קודם כל להציג רישיון נהיגה סוג B. הדרישה השנייה היא ותק על הכביש – לפחות 3 שנים עם הרישיון הזה. תנאי בסיסי נוסף הוא 12 שנות לימוד לפחות, וכמו כן יש להציג בדיקה רפואית עדכנית רלוונטית ובדיקת עיניים של רופא עיניים או אופטומטריסט מוסמך. העבר התעבורתי של כל מועמד נבחן גם הוא, ומהווה שיקול מבחינת רשות הרישוי.
מי שעומדים בכל הדרישות הבסיסיות מוזמנים למבדקי התאמה ייעודיים במכון חיצוני ולטסט של משרד הרישוי. הצלחה בשני אלה סוללת את הדרך אל קורס לימוד מורה נהיגה.
מה כולל קורס לימוד מורה נהיגה?
לנוכח האחריות העצומה שמהווה חלק בלתי נפרד מהתפקיד, קורס לימוד מורה נהיגה הינו קורס מקיף של כמה מאות שעות לימוד עיוניות ועוד כמה עשרות שעות לימוד מעשיות.
כל מי שרוצה להיות מורה לנהיגה לומד לעומק וביסודיות את כל דיני התעבורה. השלב הבא הוא לימודי נהיגה נכונה. החלק הזה בהכשרה כולל גם שיעורים מעשיים שאותם מעביר באופן טבעי מורה למורים לנהיגה בעל ניסיון רב.
השלב הבא הוא לימודים מקצועיים שמקנים לאדם יכולות הוראה גבוהות (כדי שיצליח להעביר את הידע והמיומנויות הנדרשות באופן יעיל). כמו כן כולל השלב הזה לימודי פסיכולוגיה, עזרה ראשונה, היכרות מעמיקה עם כלל מערכות הרכב ועוד נושא שזוכה לתשומת לב הוא תקשורת בין אישית.
איך מקבלים רישיון להיות מורים לנהיגה?
כל קורס לימוד מורה נהיגה כולל מבחנים פנימיים, שהמטרה העיקרית שלהם היא לעזור למורי הנהיגה לעתיד להגיע מוכנים במלוא מאות האחוזים למבחנים החיצוניים. בסך הכל יש 5 מבחנים חיצוניים, מתוכם 3 עיוניים ו-2 מעשיים. המבחנים העיוניים הם בדיני תעבורה, נהיגה נכונה ומתודיקה (כל החלק המקצועי של הוראת נהיגה). המבחנים המעשיים הם בנהיגה נכונה ובמתודיקה.
על–מנת לצלוח את כל המבחנים חשוב מאוד להתייחס להכשרה ברצינות מוחלטת, ועוד קודם לכן לבחור את המקום הנכון לעבור בו את הקורס. בפרט מומלץ לבחון את הניסיון של המורים בקורס וגם לשמוע חוות דעת של תלמידים במחזורים קודמים.