תמיד רצינו לדעת מה השידוך המושלם בין גבינות ויין. לקראת חג השבועות מחלקת רשת טיב טעם טיפים על הגבינות שמתאימות ליין ולפסטה
מערכת פורטל זהר.נט
איזה יין מתאים לאיזו גבינה? תמיד רצינו לדעת כמו המומחים, איך להתאים את השידוך המושלם בין המשקה שלנו לבין סוג הגבינה. אז הנה, מומחי רשת טיב טעם הסכימו לגלות כמה מסודות המקצוע.
מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה?
בכל פעם שקונים יותר גבינה ממה שצריך לאותו ערב, עולה השאלה איך שומרים ומאכסנים אותה בבית. לכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל – איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב, או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה?
כשמדובר בגבינות, כל אחד וטעמו האישי. ישנם מי שאוהבים את הגבינה שלהם בשלה, חזקת טעמים וארומות. ישנם מי שאוהבים את הגבינות שלהם עדינות יותר, מעט קשות יותר במרקמן.
אם אתם אוהבים גבינות בשלות, הרי שגבינות כמו ברי וקממבר רצוי שיהיו מעט רכות אם אתם מתכוונים לצרוך מהן תוך יום או יומיים.
גבינות קשות מאוד – פרמזן, למשל, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהם צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים).
פרמזן: אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום וגבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות. בקניית גבינות במשקל חייבים לדעת איך אוכסנו ונשמרו.
ומה בדבר ריחות? צבעים? לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל ביניהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות "עובש", אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר.
גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב; הן מקבלות ברק של שומן. בחלוף זמן זה, הגבינה מתייבשת.
איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ?
בשידוך בין יין וגבינה חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של השני.
גבינות לבנות, עדינות, חמצמצות – יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן.
גבינות עדינות – יינות אדומים פירותיים, לדוגמא שיראז אוסטרלי או פינוטז' דרום אפריקאי.
גבינות חזקות או מיושנות – יינות אדומים כבדים, מצרפת – מאזור בורדו ובורגנדי או ספרד – ריוחה , ואיטליה – קיאנטי קלאסיקה רזרבה.
גבינות כחולות – יינות לבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כמו מוסקט, יינות חצי יבשים כמו גוורצטרמינר או ריזלינג גרמני).
גבינות עיזים – יינות ארומטיים לבנים צעירים כמו סוביניון בלאן, או אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון.
גבינות כבשים – לפי טעמן. בדרך כלל הן תהינה עדינות יותר מגבינות העיזים ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים.
איזה גבינות הכי מתאימות לשלב עם הפסטה?
הגבינות הבאות מתאימות מאוד לשילוב עם פסטה – כל אחת בדרכה. מומלץ להוסיף לרטבים, לגרר מעל או להקרים.
פונטינה, טעמים אדמתיים, ניתכת מצוין. פרמזן, מוסיפה מליחות, מתיקות, עוקצניות ומרקם. חובה לרביולי! גורגונזולה, מליחות, חריפות, ארומות וגוף. פקורינו, כל הסוגים מצוינים לגרור. נסו אותה עם חצילים שרופים. מעדן.
חג שבועות שמח!