מדליות לנציגים שלנו באליפות העולם באיגרוף תאילנדי. כבוד!
מאת גיל דובריש
תראו לנו עוד ענף ספורט שבו כרמיאלים זוכים במדליות באליפות עולם…נבחרת ישראל באיגרוף תאילנדי שבה יש ייצוג נכבד למתחרים מכרמיאל והאזור, שבה השבוע עטורת פרסים מאליפות העולם בבנגקוק. הנבחרת זכתה ב-13 מדליות, בהן 4 זהב, מתוכן 3 מדליות שבהן זכו מתאגרפים מכרמיאל והסביבה.
ההישגים: קדטים משקל קל: מוחמד מרשוד – כסף, שגיב חדד – כסף, הדר דוידזון – כסף, בארי עזרא – זהב, דר בן זקן – כסף. נוער משקל קל: אלון סרור – זהב, פלג דוידזון – כסף, סהר בן זקן – זהב, פאדי אבו קבידה – מקום 4. נוער משקל כבד: תאמר זרקא – זהב. בוגרים משקל בינוני: איתמר אבטליון – מקום 5. בוגרים משקל כבד: אהוד גינזבורג – ארד.בוגרים משקל קל: וואליד גדבאן – ארד.
מתוך הזוכים, שניים הם תושבי כרמיאל – אהוד גינזבורג שזכה במקום השלישי בבוגרים במשקל 91 ק״ג ובארי עזרא שזכה בזהב במשקל 45 ק״ג בתחרות לקאדטים. מתאגרף נוסף שהביא מדליה, סהר בן זקן, הוא תושב כמון. גם שניים מהמאמנים בנבחרת הם תושבי כרמיאל, ובכלל העיר נחשבת לאחד ממרכזי הכוח של הענף בכל הארץ.
אליפות העולם התקיימה בתאילנד, בהשתתפות מאות מתמודדים מ-35 מדינות. נבחרת ישראל שלחה כ-15 מתאגרפים והגיעה להישגים שהתעלו מעל לציפיות המוקדמות. אוהד קורלנד מכרמיאל, אחד המאמנים הראשיים בנבחרת, מספר כי ״הענף אינו מוכר ע״י הממסד בארץ, לכן כל ההוצאות בתחרות ובכלל זה טיסה, שהיה, כלכלה והשתתפות בתחרות, מומנו מכיסנו״.
נבחרת ישראל נחשבת לאחת המבטיחות בעולם בגילאי הנוער והקאדטים אך בהיעדר הכרה רשמית, המתאגרפים לא זוכים לקבל מעמד של ספורטאי מצטיין בעת גיוסם והשירות הצבאי בדרך כלל גורם לקטיעת הקריירה. הבדל הזה מתבטא גם בהישגיות של הנבחרת – מבין 13 המדליות של ישראל, 10 הושגו בתחרויות הנוער והקאדטים, 3 בתחרויות הבוגרים. לעומת ישראל, ישנן מדינות שבהן הממשלה משתפת פעולה עם ספונסרים מסחריים, כמו בולגריה למשל, מה שמאפשר מימון מלא של הוצאות הטיסה והשהייה ואף חלוקת בונוסים לזוכים במדליות.
על הישגי הנבחרת, אומר קורלנד, כי ״ההישגים היו מעל ומעבר לציפיות שלנו. הגישה שלנו בתחרויות מסוג זה, היא להתנסות ולהתקדם לשלב הבא, המטרה העיקרית היא לאו דווקא לזכות במדליה אלא לצבור ניסיון בינלאומי״.