קבלו טוויסט עכשווי ללביבות המסורתיות של חנוכה. מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת הופך את לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות ללביבות טרי קולור העשויות מגזר, ברוקולי , תפוח אדמה ובטטה.
החומרים להכנת 6/10 מנות:
500 גרם גזר
400 גרם ברוקלי סנפרוסט או בצל ירוק
4 תפוחי אדמה או בטטה
100 גרם מחמאה
10 ביצים
5 כפות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
מעט שמן לטיגון
מלח , פלפל
קורט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
לשטוף ולגרד את הגזר במגרדת.
לקלף, לשטוף ולגרד את התפוח אדמה במגרדת.
לקצוץ את הברוקולי בסכין
לערבב את כול החומרים בקערה להוסיף את התבלינים
להכניס למקרר ל20 דקות על מנת שהירקות יתרככו
לחמם מחבת שטוח עם שמן עד לחום בינוני
להוציא את התערובת מהמקרר ובעזרת כף להתחיל לטגן. אחרי שמזהיב ניתן להפוך
מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה או לצד רוטב טריאקי עם שומשום.