מערכת פורטל זהר.נט
אין ספק שהמטבח האתיופי הוא אחד המטבחים הייחודיים והמרתקים בעולם. הוא אינו עוסק רק באוכל לכשעצמו אלא מהווה מאפיין תרבותי ותקשורתי נרחב ועמוק. אחד המאפיינים התרבותיים הניכרים הוא האכילה בצוותא ואכילה כחוויה משפחתית וחברתית. אופן הכנת המזון, הגשתו וצורת אכילתו – תופסים מקום חשוב בחינוך הילדים. האכילה המשותפת מאפשרת התבוננות על הפרט, העברת מסרים נסתרים וגלויים בין הסועדים, דאגה לפרט וחינוך. בנוסף לכך האוכל משמש גם כמשל להעברת מסרים וביקורת בצורה נסתרת עיננית ופתגמית.
מרכיביו העיקרים של האוכל האתיופי הם:
האינג'רה – מן מאפה מחמצת המזכיר במראה את הלחוח התימני. היא עשויה לרוב מקמח טף הנחשב ל״סופר פוד עולמי״.
תבלינים – מיקומה הגיאוגרפי של אתיופיה, האקלים הנוח והאדמה הפורה אפשרו לה לגדל תבלינים לא רק מקומיים אלא גם ממדינות אחרות כמו הודו אירופה וסין. באתיופיה קיימים מעל 7000 סוגי צמחי מרפא ותבלינים המשמשים את העם האתיופי. והיא מוכרת כאחת מהמדינות הבולטות בעולם בייצוא תבלינים.
כמובן שהמגוון הרחב של התבלינים מאפיינים את המטבח האתיופי הנהנה מתיבול בנדיבות, מה שמקנה את טעמו הייחודי והארומה של האוכל האתיופי.
מרכיביו הנוספים של האוכל הם קטניות, דגנים, ירקות וגם בשר ודגים. המבושלים בתשומת רבה, בבישול קדרה איטי, שלב אחר שלב וללא קיצורי דרך. האוכל מאופיין בטריותו, בטעמו ובריאותו.
טובה מדהני, המייסדת והמנהלת של המרכז התרבותי והמסעדה האתיופית היחידה בכרמיאל, טעם את-יופיה, מעבירה סדנת בישול מיוחדת שבה היא מספרת על תרבות האוכל והאכילה באתיופיה, מדגימה פתגמים הנמשלים באוכל להעברת מסרים ומתארת את כל השלבים בהכנת האינג'רה, מהכנת הבצק, הכנת הבלילה והכנת האינג׳רה עצמה.