Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1669904882:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 50369
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => מרק שעועית
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% לימי החורף הקרים: מרק שעועית
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מערכת זהר.נט. לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג, אלעד אמסלם, מעניק מתכון של מרק שעועית
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 61
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 2
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => זהר.נט | לימי החורף הקרים: מרק שעועית
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכון
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 221
        )

)
קפה גרג- מרק שעועית צילום אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

לימי החורף הקרים: מרק שעועית

שתפו

מערכת זהר.נט

לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג, אלעד אמסלם, מעניק מתכון של מרק שעועית שהוא חלק מתפריט חורף 2023 של רשת גרגו ניתן להכין גם בבית.

1 ק"ג שעועית לבנה  (את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול)

שמן קנולה\סויה – 100 גרם

בצל לבן קוביות  250 גרם

שום פרוס  50 גרם

סלרי גבעול קצוץ  100 גרם

גזר קוביות  250 גרם

גמבה אדומה קוביות  100 גרם

תפו״א קוביות – 250 גרם

כרוב לבן פרוס– 250 גרם

נפוליטנה  500 גרם

פרסיידכף

מים    4ליטר

מלח  30 גרם

סילן  30 גרם

פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)

בצל ירוק  50 גרם (חופן)

אופן ההכנה:

את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט! מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש. מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן, קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה הצורך. מומלץ להגיש עם בצל ירוק.

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …


תגובה אחת

  1. מה זה פרסייד למען השם?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *