בית / Fun / אוכל / מתכונים / מתכון עוגת גבינה מוס מסקרפונה למשקיעים
מתכון עוגת מוס

מתכון עוגת גבינה מוס מסקרפונה למשקיעים

מחפשים מתכון לעוגה לשבועות מיוחדת? עוגת מוס מסקרפונה שלפניכם תשאיר את האורחים שלכם ללא מילים. את העוגה המפוארת הזאת ניתן לרכוש בימים אלה ברשת בתי קפה גרג, אבל הרבה יותר כדאי לעשות אותה לבד בבית.  המתכון אמנם דורש השקעה לא קטנה, אך התוצאה שווה כל דקה שתבלו במטבח.

מתכון עוגת גבינה לשבועות
עוגת המוס מסקרפונה בציפוי שוקולד משלבת בתוכה שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמו

מוכנים לאתגר? אל תשכחו לספר לנו איך יצא…   שימו לב – העוגה מורכבת מארבע שכבות: מוס מסקרפונה, מלית פרלין קרמו, שכבת קראנצ' נוגט, וציפוי שוקולד.

מתכון:

חומרים למוס מסקרפונה

  • גבינת מסקרפונה 380 גר
  • גבינת שמנת 380 גר
  • 200 גר חלב
  • 1 מקל וניל ( תוכן )
  • 40 גר סוכר
  • 8 גר ג'לטין עם 40 גר מים

אופן ההכנה של המוס

  1. מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר ומוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד ומכבים את האש
  2. יוצקים את המסה החמה על המטבעות שוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד
  3. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה
  4. מקציפים את השמנת מתוקה להקצפה רכה
  5. מקפלים לתוך השמנת המוקצפת את המסה ומחברים הכל יחדיו

חומרים למלית פרלין קרמו

  • 250 גר  חלב
  • 165 גר שמנת
  • 3 גר ג'לטין מעורבב עם 10 גר מים,
  • 4 חלמונים
  • 240 גר שוקולד ולרונה מריר

אופן ההכנה של המלית

  1. מחממים על האש חלב ושמנת
  2. לקראת רתיחה מוסיפים ג'לטין, עושים השוואת טמפ' עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה למרקם כמו של טחינה
  3. יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק
  4. יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים

חומרים להכנת קראנצ' נוגט

  • 100 גר שוקולד מריר ולרונה
  • 100 גר מחית נוגט ולרונה
  • 90 גר קורנפלקס

אופן הכנה של קראנצ' נוגט

  1. ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי
  2. מוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק
  3. מוסיפים את הקורנפלקס ומאחידים

חומרים לציפוי גלאסאז' שוקולד ולרונה

  • 200 גר שמנת מתוקה
  • 200 גר שוקולד מריר ולרונה,

אופן הכנה של ציפוי גלאסאז' שוקולד ולרונה

  1. מחממים את השמנת
  2. רגע לפני רתיחה מכבים ומוסיפים על השוקולד ומאחדים את המסה עד לקבלת מרקם חלק
  3. מוזגים את הציפוי כאשר הקינוח קפוא על משטח רשת
  4. מכסים עם הציפוי את כל הקינוח ונותנים לו להתקרר

למתכונים נוספים במדור האוכל לחצו כאן>>>

שתפו

כתבה מעניינת:

חדשות כרמיאל

הכל תותים

פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10.  מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link
//set menu items with childrens to be clickable