מתכון לזניה לשבועות

לקראת השבועות: שני מתכוני לזניה לחובבי בישול איטלקי

שתפו

לא חייבים לחכות לשבועות כדי להכין לזניה – אצל רבים מאיתנו המאכל השמימי הזה מככב כל ימות השנה. אולם עבור אלה שלא נוהגים להכין לזניה באופן קבוע, החג המתקרב הוא ההזדמנות הנהדרת להיזכר בטעמים של המאכל האיטלקי המפורסם.

בשורות הבאות מחכים לכם שני מתכונים – אחד לחובבי בישול מהיר והשני לאלה שאוהבים להשקיע. כל אחד משני המתכונים יעניק לכם חוויה קולינרית עילית וישאיר אתכם עם טעם של עוד…  רק בקשה אחת – אל תשכחו לספר לנו איך יצא

מתכון ללזניה מהירה עם פסטו בשלושה צבעים באדיבות מאסטר שף

כל מי שאי פעם הכין לזניה יודע: הקושי העיקרי בבישול המאכל הזה הוא הרוטב. המתכונים הקלסיים של לזניה מציעים לנו רטבים מורכבים, המצריכים זמן בישול ארוך במיוחד. הלזניה שבמתכון שלפניכם תחסוך לכם  את כאב הראש: במקום לעמוד שעות במטבח, משתמשים בממרחים איטלקיים מוכנים. ואם לא תספרו, האורחים שלכם לעולם לא ינחשו באיזו קלות הכנתם את הלזניה היפיפייה והחגיגית הזאת.

לזניה פסטור

מצרכים לתבנית פיירקס מלבנית עמוקה:

  • 1 חבילת עלי לזניה

לרוטב הירוק:

  • 1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
  • 3 כפות פסטו איטלקי מאסטר שף

לרוטב אדום:

  • 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות איטלקי מאסטר שף
  • 1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף

לרוטב לבן:

  • 3 גביעי (750 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
  • 200 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם פרמזן מגוררת

לקישוט:

  • 6 עגבניות שרי פרוסות
  • 6 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הירוק.
3. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב האדום.
4. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.
5. משמנים תבנית, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית. מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה, הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן. מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.
6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכל שחום ומבעבע.

 

ממרח עגבניות מיובשות ממרח פסטו ממרח פסטו בזיליקום

 

בשבועות תבשלו כמו רומאים: מתכון לזניה מרשים במיוחד 

שבועות אמנם הינו חג עברי "אסלי", אך המאכלים שמקובל להגיש בו רובם דווקא איטלקיים. ובכן, לא נשבור את המסורת: מתכון לזניה שלפניכם בנוי כולו על טהרת הבישול האיטלקי הקלסי. אתם תצטרכו להצטייד בדפי לזניה מחיטת דורם משובחת של מותג ברילה, יצרנית הפסטה גדולה בעולם.

לזניה מתכון

 

לתבנית אינגליש קייק 

מצרכים:

  • חצי חבילת דפי לזניה ברילה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • 300 גרם תרד קצוץ דק
  • חצי כוס בזיליקום קצוץ דק
  • שני שיני שום כתושות
  • 1 צנצנת רוטב נפוליטנה ברילה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

 1. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים כ-3 דקות, ומניחים על נייר אפייה משומן מעט, אחד ליד השני.

2.בקערה עמוקה מערבבים יחד תרד, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שמנת לבישול, ריקוטה ומוצרלה.

3.בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, או מרופדת נייר אפייה מניחים 3 כפות רוטב נפוליטנה.

4.מרפדים את התבנית בדפי לזניה כך שיצאו כלפי חוץ .

5.מניחים ממלית הגבינות והתרד, מניחים 3 כפות רוטב ומניחים שוב 2-3 דפי לזניה.

6.חוזרים על הפעולה ומסיימים בדפי לזניה שעליהם יתרת הרוטב. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות.

7.הופכים על מגש הגשה, מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר.

להגשה:

100 גרם פרמזן מגורר

עלי בזיליקום שלמים

ושיהיה בתיאבון! 

למתכונים נוספים במדור האוכל לחצו כאן

 

 

כתבה מעניינת:

חגיגת קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי צלויות, קלמטה ומוצרלה צילום אפיק גבאי (1)

קונצילה ריגטה – איטלקית 100%

שתפומתחשק לכם איטלקית 100% על הצלחת? קבלו מתכון של פסטה קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.