בית / Fun / אוכל / מה יקרה לכם אם תאכלו אבוקדו כל יום במשך חודש?
אבוקדו בית אריזה צילום חגי נתיב 2018-12אבוקדו בית אריזה צילום חגי נתיב 2018-12
צילום: חגי נתיב

מה יקרה לכם אם תאכלו אבוקדו כל יום במשך חודש?

מה זה ירוק, עגלגל, רך מבפנים, מחוספס מבחוץ וילדים מתים עליו? לא אבוקדו, נכון? מה הסיבות שכדאי לאכול את הפרי הזה (כן, זה פרי) מידי יום, כיצד הוא משפיע על מצב הרוח ותורם לבריאות ואפילו מסייע לירידה במשקל

מערכת זהר הצפון

אבוקדו הוא לא ספק אחד הפירות החשובים הגדלים בישראל. באבוקדו יש לפחות 20 ויטמינים ומינרליים שונים, כולל 20% מכמות הוויטמין E המומלצת ליום, 40% מכמות חומצה פולית, 35% מכמות ויטמין C ועוד.

לכל כתבות המגזין, כנסו כאן>>>

משפר את מצב הרוח

אם מדברים על כימיה, אז תדעו שמה שדיכאון הכי שונא זה שילוב של חומצה פולית ואשלגן, אשר יחד עם ויטמינים רבים נוספים המצויים באבוקדו תורמים משמעותית לשיפור מצב הרוח ונלחמים נגד דיכאון.

מוריד הסיכון למחלות לב

מחלות הלב הן הגורם מספר אחד למוות במדינות המערב. הסיבה: שומן רווי, שומן טראנס והרבה מהם שנמצאים בכל מקום, לרוב בצורתם המעובדת והמוקשה. השמן שנמצא באבוקדו לעומת זאת, יעלה את אחוזי השומן הטוב, אלו שהגוף זקוק לו כדי לפרק ויטמינים ולתפקד. כך מוכיח מחקר שנעשה בארה"ב בדבר אכילת אבוקדו ופורסם במגזין "ביקורות בנושא תזונה ומדעי המזון". בנוסף התגלה כי אכילת אבוקדו מאזנת את רמת האינסולין בגוף.

האבוקדו כולל גם שילוב של חומרי הזנה (נוטריינטים), בעיקר אשלגן ולוטאין המסייעים במניעת דלקת ולחץ בכלי הדם תוך הקלת זרימת הדם. רבים מאתנו צורכים אותם כתוסף חיצוני, אך אין כמו לצרוך זאת במקור הטבעי.

חברך הטוב בתקופת ההריון

האבוקדו ״מפוצץ״ בחומצה פולית איכותית וטבעית, ויטמין B, אשלגן, ויטמין C, כשכל אלו התקבצו כדי לדאוג להתפתחות התקינה של העובר שלך. הבונוס הוא שכל אלו גם תורמים להקלה בתחושות בחילה וכאבי בטן במהלך תשעת חודשי ההיריון וגם אחרי.

מסייע להוריד במשקל

נכון, אבוקדו הוא שומני אבל הוא גם מזין ומשביע בצורה שלא ניתנת לערעור. המחקר שפורסם במגזין "ירחון התזונה" נותן לכך חיזוק וקובע כי אכילה יומית של אבוקדו מסייעת בירידת משקל ובשמירה על BMI  תקין. אחת הסיבות לכך היא רכיב הסיבים הרב בפרי (כן, אבוקדו זה פרי) הכולל כ– 14 גרם סיבים תזונתיים בממוצע (על פי הרשות האמריקנית לחקלאות ומחקר חקלאי).

מקטין הסיכון לסרטן

באבוקדו יש תרכובת חלבון הנקראת גלוטתיון, אשר יחד עם לוטאין נקשרת לירידה בשיעור של סרטן הפה, זאת על פי מחקר שפורסם תחת המכון האמריקני לבריאות. נתונים ראשוניים מראים גם תוצאות מבטיחות לתפקיד הפוטנציאלי של אבוקדו בהפחתת הסיכון לסרטן השד והערמונית. עוד מחקר בתחילת הדרך, קושר בין חומר המצוי באבוקדו להשפעות אנטי סרטניות על תאי לוקמיה.

מגן על העור והעיניים

עוד משהו מיוחד שתמצאו באבוקדו הוא הקרוטנואידים. הן לוטאין והן תרכובת נוספת בשם זאקסאנטין יכולות למנוע תפקוד לקוי של הראייה. בנוסף, אלה שני חומרים מזינים הנאבקים נגד קרני UV  ונזקי השמש ובכך משמרים את העור שלנו גמיש וחלק.

מפתיע את החברים

רוצים להפתיע את החברים ולקצור מחמאות על הדרך? תכינו את המנות הבאות, כולן על בסיס אבוקדו: שניצל אבוקדו (כן, כן מטוגן ומצופה פנקו או פירורי לחם), גלידת אבוקדובסיס שומני ונימוח שמקבל בשמחה כל טעם מתוק, מוס שוקולד (לא ירוק ולא מוזר אלא טעים להפליא) וחמאת אבוקדו שהיא לא פחות מיצירת אומנות לחיך.

כמה כבר אפשר לאכול אבוקדו?! צודקים, אז בואו תלמדו איך לעשות שייק אבוקדו חלומי:

½1 אבוקדו בשל

1 בננה בשלה

½ כוס יוגורט דל שומן/ חלב סויה

½ כוס מיץ תפוזים

קומץ קרח

מערבבים את החומרים בתוך בלנדר ונהנים

מוגש על ידי אבוקדו גרנות

אבוקדו ארגז אבוקדו גרנות 2018
ארגז אבוקדו גרנות
שתפו

כתבה מעניינת:

חיסון צילום אילוסטרציה 2019 Pixabay

חשש: מורה מכרמיאל נחשפה לחצבת

מורה באחד מבתי הספר נחשפה ככל הנראה לחולה במהלך חופשה בחו״ל, אך לא נדבקה. הורים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link