עבור תושבי כרמיאל מדובר כבר בעניין שבשגרה – הפחד להסתובב ברחובות בשעות הערב המאוחרות, אלימות פיזית או הטרדות ובעיקר תחושה שהביטחון האישי אבד. אלא שהפתרון פשוט ורק דורש ניהול נכון של העיר ושינוי סדר עדיפויות. המועמדת לראשות העיר, בת שבע אבוחצרה: ״נחזיר לתושבים את תחושת הביטחון שאבדה בשנים האחרונות״
– מוגש מטעם בת שבע אבוחצרה –
רק לפני עשר שנים נערך מחקר של המשרד לביטחון פנים שמצא שכרמיאל היא אחת מארבע הערים הגדולות בישראל בהן תחושת הביטחון של התושבים הכי גדולה. העיר הייתה גאוות המדינה עם פיילוט מוצלח ודוגמא למופת ליישום תכנית ״עיר ללא אלימות״.
עשר שנים – ונדמה שעולם ומלואו השתנו כאן. תחושת הביטחון האישי בכרמיאל מעולם לא הייתה כל כך נמוכה ואם השינוי לא יהיה בזמן הקרוב אין ספק שתושבים נוספים ישקלו אפשרויות מגורים אחרות בדיוק מסיבה זו.
אירועי האלימות בעיר – החל מהטרדות מרכבים והולכי רגל, ממשיך בקריאות גנאי ולא פעם האירועים מסתיימים גם באלימות פיזית של ממש. האירועים הללו ברחובות העיר יכולים לפגוש כל אחת ואחד מאיתנו, בכל רגע נתון והסיכון מאיים על הקרובים וליקרים לנו מכל: לילדים שלנו, להורים, לסבים ולסבתות, לנכדים. אף אחד אינו מוגן או בטוח.
נערות ונשים צעירות מדווחות על הטרדות חוזרות ונשנות בזמן שהן יוצאות להליכה. האם הגיוני שאישה או גבר במדינת ישראל יחשבו כמה פעמים לפני שהם יוצאים למרחב הציבורי? לא פלא שהמשטרה גייסה לאחרונה עשרות נהגי מוניות מהעיר כדי שיהוו עבורם מקור מודיעיני מהשטח לדיווח מיידי על האירועים. כבר בשנת פעילותה הראשונה של התוכנית הזאת דיווחו הנהגים על 30 אירועים של פשיעה וונדליזם בעיר, וזה רק קצה הקרחון.
החזרת הביטחון האישי לתושבים זו אחת ממטרות-העל של המועמדת לראשות העיר בת שבע אבוחצרה, מי שבנתה תכנית מקיפה לניהול העיר. ״אפשר לשנות את המצב מקצה לקצה באמצעות חמש פעולות פשוטות״, אומרת אבוחצרה. "הפעולה הראשונה היא הארת העיר – להגביר את התאורה ברחובות העיר, במגרשים ובחללים הציבוריים. די לחושך בשכונות וברחובות. הגיע זמן להאיר את העיר כך שהתושבים לא יצטרכו לצעוד ברחובות ובסמטאות חשוכות.
בנוסף יש להגביר מיידית את נוכחות ניידות השיטור העירוני בעיר ולהפגין נוכחות של שוטרים בצמתים, ברחובות ובעיקר במקומות בהם התושבים עוסקים בפעילות ספורט, בשעות היום ובעיקר אחרי רדת החשכה״.
נקודה שלישית, לדברי אבוחצרה, החזרת המשמר האזרחי בעיר שבוטל לפני מספר שנים ומאז הותיר חלל. ״לכרמיאל יש תושבים נהדרים ואכפתיים שרוצים לתרום ולקחת חלק במאמץ״, היא אומרת. ״אין סיבה לא לתת להם את האפשרות הזאת – כאשר האינטרס הוא משותף. לתושבים יוצאי כוחות הבטחון תהיה אפשרות להשתתף בשמירה על העיר האהובה שלהם וכך המשטרה והשיטור העירוני יזכו בכוחות נוספים שיחזקו את העיר ואת העבודה הקשה והמבורכת שהם עושים״.
דרך נוספת לחיזוק תחושת הביטחון האישי היא קבוצת הווטסאפ ״ביטחון בחשיכה״ שהקימה אבוחצרה ושקיבלה עד כה אינספור תגובות נלהבות. במסגרת הקבוצה תושבים מסייעים לאחרים בבעיות שדורשות סיוע מיידי. לאור ההצלחה הגדולה הקבוצה תורחב ויוקמו קבוצות שכונתיות בעלות אופי דומה.
נקודה חמישית מדגישה אבוחצרה – ״לאחר שאבחר לראשות העיר אדאג באפליקציית השירות לתושב ללחצן ביטחון שיעביר קריאה מיידית למוקד העירוני. קריאה כזאת תענה תוך זמן קצר על ידי ניידת סיור עירוני או על ידי מתנדבי המשמר האזרחי – מענה כזה ייתן בטחון לכל תושב ותושבת וכן לילדינו.
הפעולות הפשוטות והחשובות הללו יחזירו את הביטחון לתושבי העיר האהובה שלנו ויחד עם זאת יהוו גורם מרתיע למי שמפר את שגרת חיינו ופוגע באיכות החיים בעירנו. מספיק עם הייאוש וההזנחה של השנים האחרונות – הגיע הזמן לנהל את כרמיאל, גם בביטחון האישי״.