תושבת העיר מתלוננת כי הכלבה שלה הורעלה מחומר מסתורי בעת טיול שגרתי בשכונה ומספרת כי ראתה אנשים המרססים במקום. בעירייה שוללים כל קשר: לא אנחנו פיזרנו את החומר הרעיל
מאת גיל דובריש
מי מפזר חומרים רעילים הפוגעים בכלבים ברחוב פלי”ם בשכונת רבין? י’ תושבת כרמיאל מתלוננת כי כלבתה האהובה הורעלה בעת טיול שגרתי עימה, לאחר שליקקה מהצמחיה חומר מסתורי. לטענתה, הבחינה באנשים הנושאים מיכלים ומרססים במקום. רק ברגע האחרון ניצלו חיי הכלבה, הודות לטיפולו המסור של הווטרינר האישי.
י’ מספרת: “לפני כחודש וחצי עם כלבתי לטיול ברחוב פלי”ם, סמוך לחלקות הבניה שהוקצו לתושבי ראמייה, וכהרגלי, וכהרגלם של בעלי כלבים רבים, טיילתי איתה בשבילים שמקיפים את הבנייה החדשה במקום. יש שם פחות אנשים ונוח ונעים שם לכלבים. כלבתי, כמו כל כלב, מרחרחת ומלקקת צמחיה וריחות מעניינים אחרים. כשהגענו הביתה, הכלבה התחילה לפרכס וקצף יצא מפיה. זה היה מראה נורא”.
לדבריה, התקשרה לווטרינר האישי שלה, שזה היה יומו החופשי, והוא הסכים לפתוח את המרפאה באופן מיוחד. “אין לי רכב אז נאלצתי להזעיק חברים כדי לקחת אותה. איך שראה הווטרינר את הכלבה הוא איבחן הרעלה, שנובעת מחומרים קונבנציונליים שמשמשים לריסוס נגד חרקים”.
י’ ממשיכה ואומרת כי לאחר הבדיקות, בוצע טיפול מורכב וממושך שכלל הרדמה, הנשמה וניקוי קיבה ובסופו של דבר חיי הכלבה ניצלו. עלות הטיפול עמדה על כ-1300 ש”ח.
לטענת י’, היא נזכרה לאחר האירוע, כי יום קודם לכן הבחינה בשני אנשים, המצויידים באפודים זוהרים ומיכלי ריסוס, שריססו את השטח ובכלל זה חצרות ושבילי בתים בהקמה. להערכתה מדובר בשני עובדי עירייה: “לא תיארתי לעצמי שמרססים חומר שרעיל לבעלי חיים, וגם לא ראיתי שום מודעה המתריעה על כך, כמו שנוהגים לעשות בסביבת בניינים”, היא אומרת.
“למזלי, כלבתי ניצלה, ומאז אני לא מוציאה אותה בלי מחסום, אבל אני חושבת שזאת רשלנות פושעת לרסס במקומות שמסתובבים בעלי חיים וגם לא להתריע”, אומרת י’ בכעס. לדבריה, “משיחות עם שניים ממכריי, בשנתיים האחרונות ידוע לפחות על שני מקרים שבהם כלבים נפטרו בעקבות מגע עם חומרים רעילים באזור המדובר. זהו מקום מסוכן באופן מוכח ואני רוצה להזהיר את בעלי הכלבים שלא יטיילו עימם שם”.
היא פנתה אל עיריית כרמיאל לטענתה, על מנת לקבל פיצוי בגין הוצאות הטיפול היקרות וכן בדרישה לפרסם מודעות המתריעות על הריסוס במקומות בהם בוצע ריסוס של חומרים רעילים. אם לאו, היא מתריעה כי תפנה לערכאות המשפטיות.
בעירייה מכחישים כל קשר לאירוע המדובר וטוענים כי לא היו דברים מעולם. ראובן רפאל, מנהל מחלקת תברואה הדברה ומזון בעירייה, הגיב לפנייתה של י’ ושלל כל קשר בין הריסוס לבין פעילות עיריית כרמיאל: “…מבדיקות שערכתי עם אנשי צוות הדברת המזיקים במנהל לאיכות הסביבה, ועם עובדי מחלקת גנים ונוף עולה כי הם לא הדבירו במקום המדובר, וכי השטח הוא שטח בור ולא רוסס בתקופה האחרונה. ובעבר כאשר רוסס הריסוס בו נעשה בחומרים שאינם רעילים. אנשינו אינם עובדים עם אפודים זוהרים כפיי שציינת שראית. אנו משתמשים בחומרי ריסוס מקבוצת “הפריתרינים” שרעילותם נמוכה מאוד לבעלי דם חם ואינם עשויים להוות סכנת מוות לכלבים או לחתולים בליקוק”.
“אנשינו מדביקים מדבקות אזהרה שבהן מפורט סוג הרעל המרוסס וריכוזו בכל מקום שבו הם מדבירים, לכן שוב, לא מדובר בעובדים שלנו ולא בחומרים או בשיטות העבודה שלנו”.