בית / Fun / אוכל / מתכונים / מכינים בבית: חומוס פול ביתי ותערובת חמוצים עם שום ובצל
צילום TEKA

מכינים בבית: חומוס פול ביתי ותערובת חמוצים עם שום ובצל

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

לקראת יום העצמאות הקרוב, במגבלות הקיימות ובצל הקורונה, עלינו להתכונן מראש עם המאכל הישראלי האהוב. חומוס כמובן! ולא רק עם טחינה. לכבוד יום עצמאותנו קבלו את הגרסה המשודרגת לחומוס פול עם תערובת חמוצים מוקפצים בשום ובצל ליד.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka.

חומוס פול

מצרכים

150 גרם פול מקולף טרי

30 מ"ל מיץ לימון

15 מ"ל שמן זית

חצי כף של טחינה גולמית

כפית כמון

כפית פפריקה (מומלץ להשתמש בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי חריפה)

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

הרתיחו סיר עם מים ומלח ובשלו את הפול למשך דקה, בסיום הדקה העבירו את הפול למי קרח. צננו את הפול והפרידו אותו מהקליפה הלבנה, עשו זאת באמצעות לחיצה על הפול.
הפרדת הקליפה והפול מאפשרת לו להתעכל יותר בקלות ומוציאה את המרירות שלו.  שימו את הפול ושאר המצטרכים בבלנדר וטחנו אותם עד למשחה, חלקה או גסה לטעמכם.
העבירו את התערובת לקערה וקשטו עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה או עוד פול.

הגישו עם קרעי פיתה או ירקות חתוכים.

זיתים מוקפצים עם שום ובצל

מצרכים

250 גרם של זיתים מסוגים שונים

50 גרם של מלפפונים חמוצים

50 גרם של בצל מוחמץ

2 שיני שום

לימון אחד (גרידת לימון ומיץ)

ענף רוזמרין אחד

כפית ממרח עגבניות

כפית אורגנו

חצי כפית טימין

2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הזיתים, המלפפונים החמוצים והבצל יחד עם האורגנו. מוסיפים את הטימין, הרוזמרין הקצוץ, ממרח העגבניות ואת גרידת הלימון.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הזיתים במשך כמה דקות.

לאחר מכן, מוסיפים למחבת את השום ואת מיץ הלימון. מטגנים במשך דקה ומורידים מהאש.

יום עצמאות שמח וטעים

כתבה מעניינת:

סנדוויץ' עם סטייק כרובית ברוטב צ'ילי_קרדיט צילום סטודיו TEKA (8)

ל"ג בעומר הזה כולו כרובית

שתפולא יהיו מדורות בל״ג בעומר השנה? אם כבר נשארים בבית, לפחות תיהנו מכריך טעים עם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.