הילד הרגיש שספג הצקות בגלל זהותו, מצא נחמה בריקוד – והפך לאחד מהרקדנים המבוקשים בישראל. אחרי עבודה עם עומר אדם, נועה קירל ומיטב האומנים, הוא כבר חולם על הצעד הבא: לרקוד עם נציג ישראל באירוויזיון
מאת גיל דובריש
אביב קרן, בן 26, מכרמיאל, הפך לאחד הרקדנים המבוקשים כיום בארץ והופיע על הבמות הגדולות עם האומנים הידועים ביותר: עומר אדם, עדן חסון, אושר כהן, עדן גולן, מרגי ועוד. עכשיו הוא חולם לעשות את הקפיצה הגדולה – ולהופיע בחו"ל.
קורבן להצקות ובריונות
אביב נולד בכרמיאל למשפחה חמה ותומכת. בן שני מתוך ארבעה ילדים, גדל בבית מלא שמחה, מוזיקה ואהבה.
אביו, חגי, שוטר ביחידת הפרשים בצפון ואמא שלו, צהלה, היא מזכירת מנכ"ל מעל 20 שנים באחת החברות הגדולות במשק.
אבל לא הכל היה ורוד בילדות. בתור ילד תמיד היה חברותי ושמח ויחד עם זאת רגיש ועדין, שלא כמו שאר הבנים בגילו . ״תמיד העדפתי לרקוד ולשחק עם הבנות בבית הספר בהפסקות ואחר הצהריים" הוא מספר.
"כמובן שלגדול בתור ילד עדין ורגיש שהוא גם שונה מהנוף ויש לומר מוחצן לעיתים, בעיר קטנה כמו כרמיאל, הוביל ללא מעט קשיים לאורך הדרך. סבלתי מהצקות והקנטות בבית הספר על רקע הנטייה המינית שלי, עוד לפני שבכלל הספקתי בעצמי לגבש את הזהות שלי במלואה".
האהבה לריקוד נולדה מחדש
את צעדיו הראשונים בעולם הריקוד עשה בגיל 9 בבית הספר לריקודים סלוניים של יניב קקון. שלוש שנים של תחרויות, הצלחות – וגם התמודדות עם הקנטות מצד הסביבה.
אביב מספר: "זכיתי במספר תחרויות ארציות בריקודים סלונים לאורך השנים, ובמקביל הייתי גם בחוג כדורגל, במשך שנתיים הייתי עובר מאימון אחד לשני והייתי סובל מהצקות משני הכיוונים – מהרקדנים כי הגעתי לשיעור מזיע בבגדי כדורגל, ומהבנים בחוג לכדורגל בגלל שאחרי האימון מיהרתי לשיעור ריקוד. כשההצקות וההקנטות החריפו פרשתי מריקוד בגיל 11 ועברתי התנתקות רגשית מוחלטת מהתחום לתקופה של כשנה וחצי".
בכיתה ז', בזכות חברים מהכיתה, מצא את עצמו בשיעור ניסיון בסטודיו להיפ-הופ Vspot – חוויה ששינתה את מסלול חייו: "אחרי שיעור הניסיון, האהבה לריקוד פרצה בשנית ומאז ועד היום לא הפסקתי לרקוד, אפילו ליום אחד".
"צוות הסטודיו קיבל אותי באהבה ובהכלה, איפשר לי להיות מי שאני במלוא מובן המילה. עודדו אותי להמשיך למצוא את הקול הפנימי והייחודי שבי".

לצאת מהארון
בכיתה ט׳ החליט אביב קרן לצאת מהארון, דבר שרק החריף את ההצקות בבית הספר ומחוצה לו. עד מהרה הריקוד הפך להיות מקום המפלט היחיד שלו.
"החברים בסטודיו קיבלו אותי בידיים פתוחות ועזרו לי לעבוד על הביטחון שלי להיות ולקבל את מי שאני. ולאט לאט, הריקוד והחברים הרקדנים הפכו להיות הדבר היחיד והמרכזי בחיי" הוא מספר.
לדבריו, "רקדתי מעל 30 שעות בסטודיו בשבוע. הייתי רוקד כל יום מראשון עד שבת, כולל מחנות אימונים, לילות לבנים בסטודיו, ייצוג העיר בתחרויות ובסדנאות ארציות, ייצוג ישראל בכנסים בינלאומיים ואינספור חוויות מגוונות ומטריפות לאורך השנים.
בשנת 2015 זכינו במקום ראשון בתחרות HHI ISRAEL (מוקדמות העולם בהיפהופ) במקצה Mega Crew (קבוצה מעל 26 רקדנים).
בשנת 2016 במקום הראשון במקצה varsity (קבוצה של 8 רקדנים).
באותן השנים גם התחלתי לעבוד כמורה לריקוד, לילדים קטנים ועד לנוער שבחלקו גם היו גדולים ממני".

בן 18, לבד בלונדון
אביב קרן העביר שיעורים והפך לבונה תוכניות כוריאוגרפיות לתחרויות ולהופעות של הסטודיו, השתתף ולעיתים וגם הנחה אירועים גדולים ברחבי הארץ.
בגיל 18 אחרי שסיים את לימודיו, טס אביב ללונדון למשך כחודשיים, כדי להתאמן ברמה מקצועית הגבוהה ביותר וטוטאלית.
הוא הגיע לשם לגמרי לבדו, אבל כבר תוך שבוע-שבועיים "בנה" לעצמו משפחה קטנה ואוהבת שליוותה אותו לאורך כל התקופה.
בתום החודשיים, חזר ארצה ונרשם לשירות לאומי בתל אביב, התנדב כארבעה חודשים בעמותת ״אקים״ וארבעה חודשים נוספים בבית החולים השיקומי ״רעות".
הבחירה הגורלית
אחרי שמונה חודשים בשירות הלאומי קיבל אביב הצעת עבודה ראשונה מהכוריאוגרף המוביל, אביחי חכם, לרקוד במופע “POP UP MUSIC” בו הופיעו עומר אדם, נינט טייב, שלישית מה קשור, מרינה מקסימיליאן בלומין ואומנים מוכשרים נוספים
אביב: "אני לעולם לא אשכח את שיחת הטלפון שהייתה לי עם האחראית עליי בשירות הלאומי. השעה הייתה 21:30, בדיוק יצאתי מהחזרה הראשונה של הפרויקט, היא אמרה לי שלא מאשרים לי חופשה של שבועיים כדי לעשות את העבודה והציבו בפניי אולטימטום – לסיים את השירות בזמן שהוקצב לי ולוותר על העבודה, או לבחור להופיע , לוותר על השירות לאומי ולפנות את הדירה באותו הלילה.
כמובן שבחרתי בעבודה וניתקתי את הטלפון. את אותו הלילה ביליתי בדירה ״בסתר״ ובבוקר שלמחרת אספתי את כל חפציי ונכנסתי לסאבלט הראשון שלי בתל אביב, ומשם התחילה דרכי בתעשייה ובתל אביב בפרט.
היום, שמונה שנים לאחר מכן אני יודע שיותר מתמיד קיבלתי את ההחלטה הנכונה כשבחרתי בעבודה".
להחזיר לקהילה – ולגדל את הדור הבא
לצד הקריירה המפוארת, בחר אביב לשוב לעיר ילדותו, כרמיאל, וללמד ריקוד בסטודיו המקומי "Tabasko". במשך כשלוש שנים ליווה עשרות רקדנים צעירים, מתוך שליחות להעניק להם את מה שהוא עצמו היה זקוק לו בילדותו: בית, ביטחון ובמה.
"זה היה חשוב לי, להיות הדמות שהייתי רוצה שתהיה לי בגיל הזה."
למרות רשימת ההישגים המרשימה, יש חלום אחד שאביב שומר קרוב ללבו – להופיע באירוויזיון בחו"ל.
בשנת 2018 קיבל הצעה לרקוד באירוויזיון בישראל, אך סירב:
"העדפתי לשמור את החלום בגירסה האמיתית שלו – לטוס לייצג את ישראל בעולם. אני עדיין מחכה להזדמנות הנכונה."
לרקוד עם גדולי האומנים
הקריירה של אביב קרן נסקה מעלה. "עבדתי עם מיטב האומנים בארץ, מעומר אדם ונועה קירל, הוזמנתי לכל תוכנית טלוויזיה בה מופיעים רקדנים, פארק הירקון, היכל מנורה, אירועי חברה גדולים ועוד.
בשנת 2019 רקדתי באירוע השנתי של מייקרוסופט ישראל שם הופעתי עם אומנים בינלאומיים כמו להקת אקווה ("ברבי גירל"), סיסי פניסטון (Finally) מחמוד, הנציג האיטלקי לאירוויזיון 2019 ואחרים.
משם השאר הוא היסטוריה, המשכתי לעבוד ולהתברג בתעשייה, לכבוש כל במה ולעבוד עם כל אמן שרק רציתי לעבוד איתו".
החלום הבא
על השאלה מה הלאה, אביב מחייך. הוא כבר יודע מה יהיה הצעד הבא שלו:
"החלום היחיד שעוד לא הגשמתי, הוא לטוס לייצג את ישראל באירוויזיון בחו"ל ולהופיע לצד האמנים הגדולים בעולם״.