בית / קהילה / אנחנו / מקפיאים: 5 שיטות לחסוך כסף עם שימוש נכון במקפיא שלכם
מקפיאים
מקפיא. צילום להמחשה

מקפיאים: 5 שיטות לחסוך כסף עם שימוש נכון במקפיא שלכם

שתפו

פורטל זהר.נט

אנשים רבים מבינים את מלוא אפשרויות השימוש במקפיאים שלהם רק אחרי שהם נמצאים ברשותם הרבה זמן, אבל מקפיאים יכולים להיות החברים הכי טובים של הקונים, במיוחד כשהם מסייעים להם לחסוך כספים.

אפשר לאחסן בשרים לטווח הארוך ולמקם אותם מאחורי האוכמניות, ולשכוח מהם עד שנוברים בשכבות קרח, כשהם כבר אינם מתאימים למאכל, במיוחד כשאין על המכלים שלהם תוויות.

מקפיאים מיועדים לשימוש יומיומי וליצירת מערך מושלם של מנות ראשונות, מנות נלוות ומוצרים עיקריים למטבח שלכם, שבשימוש נכון, חוסכים לכם זמן, מאמץ וכסף. אז הנה חמש שיטות נכונות לנצל את מלוא אפשרויות המקפיאים שלכם.

1. הקפאת בשרים טריים

מומלץ לקנות בשרים טריים, לסמן אותם בתוויות ברורות ולהקפיא אותם. הטריק הפשוט הזה יכול לחסוך כספים בכל ארוחה.

אפשר גם להכין את הבשרים לפני ההקפאה, למרוח אותו בתבלינים או לבשל אותו בחצי בישול ואז להקפיא אותו בשקיות מקפיא. לילה לפני שאתם מתכננים להשתמש בהם, העבירו אותם למקרר להפשרה.

2. הקפאת מנות נלוות

רוב האנשים יודעים שאי אפשר להקפיא פסטה או אורז, ומקפידים על הנחיית הקפאה זו, אבל האמת היא שזהו מיתוס נפוץ.

אפשר לבשל מנות גדולות של אורז ופסטות, לחלק לקופסאות אחסון אטומות היטב בגדלים שונים, או להכניס אותם לשקיות פלסטיק עם רוכסן, ולהוציא אותם כשרוצים לאכול, להפשרה כמעט מיידית.

3. מבשלים הכול כפול או פי שלוש

זה צריך להיות הרגל קבוע, אבל רוב האנשים עדיין זקוקים לתזכורות, למרות שאין דבר פשוט יותר מאשר לבשל ארוחות בכמויות כפולות או משולשות, כולל מרקים או רטבים לתבשילים.

אין שום דבר, ממש שום דבר, כמו ההבנה ביום שישי אחר הצהריים, שארוחת השישי שלכם כבר מבושלת עבורכם.

4. אפשר להקפיא אפילו פירות קיץ

בקניית אננס טרי, אפשר לחתוך אותו לקוביות ולהקפיא בשקיות של מקפיאים. בחורף, אפשר להכניס לקופסאות גם את התותים שלכם וליהנות מהם בקיץ. זה נכון גם לגבי אוכמניות או כל פירות הקיץ הקפואים שאפשר ליהנות מהם במשך כל החורף.

המפתח להקפאת פירות יער תוך הימנעות מגושים ענקיים קפואים הוא לשטוף אותם ולהניח להם להתייבש לפני ההקפאה.

5. ירקות קפואים טובים לבריאות לא פחות מירקות טריים

למרות שאנשים רבים מאמינים בתוקף שירקות הם מוצרי מזון בריאים רק כשהם טריים, מחקרים אחרונים טוענים כי ירקות קפואים נחשבים למזינים כמו ירקות טריים.

הם גם זולים ומוכנים מראש כשהם חתוכים ואפשר להוציא אותם מהמקפיא ולהכין אותם כירקות מוקפצים או כמרקים, או ככל מנת ירקות אחרת, כך שאפשר לחסוך כסף בקניות חוזרות או בקניית ירקות שאינם מחזיקים מעמד הרבה זמן במקרר ובסוף השבוע נזרקים.

הנקודה היא שאם משתמשים בהם נכון, מקפיאים חוסכים זמן וכסף, והבונוס האמיתי הוא שבכל פעם שמתחשק לכם לאכול משהו, הוא זמין במרחק הפשרה קצרה.

מקפיאים
מקפיא. צילום להמחשה

(תוכן מקודם)

***LinkPower.co.il

כתבה מעניינת:

אמא וילד צילום אילוסטרציה Freepik

צריכה אותי לעצמי…

שתפולשרוד את החשיכה | בלוג ממעמקי לבה של רבקה איריס רובינשטיין (32) אם חד הורית …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.