אלמונים הסבו נזק למחיצת גבס בכוך קבורה ופתחו ארון שבו הונחה גופה
מאת גיל דובריש
ונדליזם בבית העלמין. אלמונים פרצו בלילה שבין שני לשלישי לחלקה האזרחית במתחם, שבה קבורים תושבי העיר הלא יהודים, הסבו נזק למחיצת גבס באחד מכוכי הקבורה במקום וככל הנראה פתחו את הארון שבו נטמנה גופה והזיזו אותו.
מעשה הוונדליזם התגלה למחרת בבוקר ולמקום הוזעקו כוחות שיטור עירוני ומשטרה. במהלך החקירה נבדק האם הגופה הקבורה בכוך – אישה מבוגרת שנפטרה לפני כשבועיים, הוצאה מהמקום והאם נעשה ניסיון לבצע ונדליזם או שוד של פריטים יקרי ערך שלכאורה היו אמורים להימצא על הגופה. כמו כן נבדק האם האחראים למעשה הם בכלל קרובי משפחתה של המנוחה, אשר לא הספיקו להיפרד ממנה לפני פטירתה.
יצויין כי מצלמות האבטחה בעיר מתעדות אומנם את בית העלמין, אך בצורה חלקית ולא מכל הזוויות האפשריות – על מנת לעשות זאת יש צורך בהתקנת עשרות מצלמות מסביב לבית העלמין ובתוכו. גורם המעורה בחקירה מסדר לנו שלא לציטוט, כי "בית העלמין הינו מקום רגיש במיוחד ואם אדם לא-נורמטיבי מעוניין לבצע ונדליזם בקברים, אין שום דבר שימנע ממנו לעשות כך, כפי שיתכן וקרה הפעם".
מהמשטרה נמסר כי הנושא נמצא בחקירה וכי נבדקים כל הכיוונים האפשריים.