בית / Fun / אוכל / מתכונים / מרק בצל בתוך כיכר לחם
מרק בצל מאסטר שף צילום שני הלוי (3) (1)
צילום: שני הלוי

מרק בצל בתוך כיכר לחם

אין כמו מרק בצל בתוך כיכר לחם עם גבינה מותכת לימי החורף הקרים… הנה המתכון.

מרכיבים למרק:

4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות

25 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות סויה

1 כפית סוכר

2-3 כפות קמח

1 ליטר ציר או מים רותחים

1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)

להגשה:

2 כיכרות לחם כפרי עגול

1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או גל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת

עלי טימין

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.
  • מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.
  • מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.
  • חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
  • יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

שתפו

כתבה מעניינת:

חדשות כרמיאל

הכל תותים

פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10.  מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link
//set menu items with childrens to be clickable