בימים כאלה, כשהחורף בשיאו, אין כיף גדול יותר ממרק חם וטעים. הנה מתכון למרק חרירה מרוקאי, עשיר, מזין ומנחם. אתם תאהבו!
רשימת חומרים ל-8 מנות:
1 כוס גרגירי חומוס מקופסא
1 כוס עדשים מקופסא
1 בצל גדול קצוץ
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 קופסא עגבניות חתוכות דק
3 כפות מיץ לימון טבעי
כפית וחצי כמון
מלח לפי הטעם
כפית פלפל לבן גרוס לפי הטעם
3 כפות שמן זית
להגשה:
זילוף מיץ לימון
כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן זית, ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את עשבי התיבול בזה אחר זה, ומקפיצים במשך מספר דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, את מיץ הלימון ואת העגבניות ו-3 כוסות מים.
- מוסיפים את העדשים השחורות ואת התבלינים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 35 דקות. אם המרק מסמיך יתר על המידה מוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
- בהגשה – יוצקים את המרק לקערה, מזלפים מיץ לימון, מפזרים מעט כוסברה טרייה ומגישים.
חורף חמים וטעים!
באדיבות המותג מאסטר שף