מרק עגבניות אפשר במאות גירסאות, אבל אין כמו מרק עגבניות קלאסי שמתאים לימי החורף הקרים. הנה מתכון פשוט וטעים שנשמח אם תנסו (וספרו לנו, בהזדמנות – איך יצא…)
מרכיבים ( מנות ל– 6 אנשים):
50 גרם בצל סגול
2 עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
קופסת שימורים אחת עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
מלח, שאטה
חצי כוס אורז
חצי ליטר מים
3 שיני שום
כפית סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום
לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז
מבשלים 25 דקות, טוחנים ברמבו בפולסים, מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות
מתקנים תיבול (במלח בלבד) ומכבים את האש.
מוגש באדיבות קפה גרג