הנה טוויסט מיוחד למתכון החגיגי המסורתי של שולחן החג. כזה עוד לא טעמתם
מרכיבים:
מרק:
3 כפות שמן קנולה
3 שאלוט פרוס דק
5 שיני שום פרוסות
1 שורש כורכום פרוס דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
3 ענפי למון גראס פרוס דק מאוד
5 עלי כפיר ליים
2 ליטר ציר עוף או מים
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות פיש סוס
1 כף גדושה סוכר חום
6 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי חצויות
2 בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיל תאילנדי
קניידלעך:
4 ביצים מופרדות
חצי כוס שמן קנולה
1 בצל לבן גדול טחון או מגורד דק בפומפייה
2.5 כוסות מים
2 כוסות קמח מצה
חצי שקית אבקת אפייה
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור לפי טעם
1 קורט אגוז מוסקט
להכנת קניידלעך: להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את השמן, חלמונים, מים ובצל. מאיטים את הקצב ההקצפה ומוסיפים את הקמח, תבלינים ואבקת אפייה. מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה – שעה.
להרתיח סיר גדול עם מים וכף מלח. בעזרת ידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3ס"מ ומניחים במים הרותחים. מבשלים כ20 דקות על סף רתיחה. מכבים את האש מניחים להצטנן במים.
להכנת המרק: בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים. מטגנים יחד כ3 דקות עד שעולה ריח נעים של כל הרכיבים. מוסיפים את הציר וקרם קוקוס, מתבלים בישראל סוס וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כ20 דקות.
מוסיפים את העגבניות, פטריות ובאקצ׳וי ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
הגשה – מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים. לפני שמוזגים לצלחת מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד.
מתכון: סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
באדיבות רשת טיב טעם.