מערכת פורטל זהר.נט
לרגל חג האילנות זה הזמן להכין לסדר ט״ו בשבט לחם עם פירות יבשים, שייגנוב את ההצגה בכל ארוחה.
אריאל בן חמו (בלוג בריאלי) מציעה מתכון מעולה וטעים להכנה בבית של לחם ללא לישה עם פירות יבשים, וממליצה על שימוש בתבנית אפייה אקולוגית של המותג: If you care (איף יו קאר).
רכיבים
3 ו-1/3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפות מייפל טבעי
1 כף שטוחה סודה לשתייה
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כוס תוספות:
אגוזים/ שקדים/ צנוברים/ גרעיני דלעת/ צימוקים/ חמוציות
1 ו-1/2 חלב סויה
2 כפות חומץ תפוחים
אופן הכנה:
- בקערה קטנה מערבבים חלב וחומץ ומניחים בצד 5 דקות
- קוצצים את כל התוספות לחתיכות גסות.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית.
- מוסיפים את החלב והחומץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק.
- מוסיפים את התוספות ומערבבים רק עד לפיזור בבצק.
- מעבירים לתבנית אפייה ויוצרים חתך עדין למעלה.
- אופים 30 עד 40 על 190 מעלות עד שהלחם מתקשה מכל הצדדים. חותכים רק אחרי צינון מלא.
ט"ו בשבט שמח ובריא!
המתכון באדיבות אריאל בן חמו (בריאלי) – בעלת בלוג בריאלי לחיים מאוזנים ואקולוגיים יותר
https://barieli.com/