מחפשים מתכון לחג הפסח שיפיל את כל האורחים מהרגליים? הכתבה הזאת בשבילכם: רשת קפה ביגה מציעה מתכון טעים במיוחד לחג הפסח: לינגוויני זוקיני ודג (כשר לפסח, לא לדאוג). את המחמאות של האורחים השאירו לעצמכם, אבל הקרדיט על המתכון מגיע לשף של רשת קפה ביגה – איתי שפיגל.
אופן ההכנה
מרכיבים:
- 4 כפות שמן זית
- שן שום
- 100 גרם עגבניות קצוצות
- 50 מ"ל יין לבן
- 80 מ"ל ציר ירקות
- 2 קוביות חמאה
- 80 גרם רצועות זוקיני
- פסטה לפסח (מקמח תירס\קמח תפו"א)
- פילה דג לברק
הוראות הכנה:
- על מחבת – לחמם את שמן הזית, להוסיף שן שום פרוסה ואת העגבניות הקצוצות. מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומבשלים דקה
- מוסיפים יין לבן, ומצמצמים כ2 דקות על האש
- מוסיפים ציר ירקות, מתקנים תיבול במלח פלפל
- מוסיפים את קוביות החמאה ע"מ להסמיך את הרוטב
- מוסיפים את רצועות הזוקיני
- מבשלים את הפסטה (מקמח תירס/תפו"א) לפי הוראות היצרן
- במקביל לשים פילה דג (קודם הצד של העור) על הפלנצ׳ה/ מחבת
- מניחים את הפסטה על הצלחת ומעל מניחים את הדג
בתיאבון וחג שמח!
אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!